Το θαύμα της μαύρης τρύπας

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

190

Τα θαύματα βέβαια κρατούν λίγο

«Το πρόβλημα με τους προϋπολογισμούς είναι ότι δεν μπορείς να κλείσεις μια τρύπα χωρίς ν’ ανοίξεις μιαν άλλη», έλεγε ένας Αμερικάνος κωμικός, αλλά ποιος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το… γατάκι; Δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της ΔΕΘ!

Τουλάχιστον για την Ελλάδα, που οι προϋπολογισμοί είναι γεμάτοι… τρύπες διαχρονικά και σταθερά, αυτό δεν ισχύει και οι όποιες… τρύπες κλείνουν με τη Διεθνή Εκθεση!

Περίπου…όπως συμβαίνει και με τις μαύρες τρύπες του διαστήματος! Ο αείμνηστος Χόκινγκ είχε ισχυριστεί – όπως θα έλεγε και ο ειδήμων Νίκος Παππάς, «υπαινισσόμενος ότι το αυτό ισχύει κυρίως για τις μαύρες τρύπες της ελληνικής οικονομίας» – ότι οι τρύπες αυτές δεν είναι αυτό που νομίζαμε, δεν αποτελούν δηλαδή παγίδες και φυλακές για τα αντικείμενα που χάνονται στο σκοτάδι. Και κάποιος που ταξιδεύει μέσα από μια μαύρη τρύπα θα μπορούσε να επιβιώσει και να βγει από την άλλη πλευρά σε ένα  διαφορετικό σύμπαν!

Αυτό είναι! Η χώρα βγαίνει από μια μεγάλη μαύρη τρύπα και ταξιδεύει προς ένα άλλο… σύμπαν! Αυτό θα εξαγγείλουν οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες στη ΔΕΘ τις αμέσως προσεχείς ημέρες!

 

«Πρώτη φορά θα παρουσιάσει δικό του πρόγραμμα ο Αλέξης» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει ο Τσίπρας» λένε στη ΝΔ. Και οι δυο θα εξαγγείλουν πράγματα και θαύματα στη ΔΕΘ, θα τάξουν λαγούς και πετραχήλια! Στο τέλος θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Θα πει ο Αλέξης , θα πανωγράψει ο Κυριάκος.

30% μείωση εσύ, 40% εγώ! Ώσπου θα δώσουν τα ρέστα τους! Θα μειώσουν φόρους, θα φέρουν ανάπτυξη, θα μειώσουν την ανεργία, θα κάνουν προσλήψεις (στην ΕΡΤ), θα μας φτιάξουν μια νέα χώρα. Θα κρατάμε τους… φάρδους και τις σακοράφες για να βάζουμε τα λεφτά που θα μοιράζουνε! Εάν όμως συνοδευτούν κι όλα αυτά τα θαύματα με… εκλογές, τότε να δείτε… απογείωση!

Δυστυχώς τα θαύματα κρατούν μερικές ημέρες. Όταν κλείσουν τα φώτα της ΔΕΘ, θα ξαναπέσουμε στην ίδια… μαύρη τρύπα, θα πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη. Θα μας εξηγήσουν με μεγάλη πειστικότητα πως από το αυριανό θαύμα θα μπούμε ξανά στο… ΔΝΤ, θα γίνουμε Αργεντινή, το παράδειγμα της ζωής μας…

Κι όλα αυτά ώς την άλλη… Έκθεση, εκεί που οι ρόλοι θα… αντιστραφούν και ο ένας θα αντιγράφει τον άλλο. Ο ένας θα τα κάνει… τέλεια, ο άλλος θα του κάνει κριτική. Και η ζωή θα συνεχίζεται….

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει