Το δάκρυ καταξιωμένου μουσικοδιδασκάλου!

168

Έκλεισαν οι αυγουστιάτικες δημοτικές εκδηλώσεις με την υπέροχη παρουσίαση στο Κηποθέατρο «Ν ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»,  της  Δημοτικής Φιλαρμονικής  του Δήμου Ηρακλείου, με  ένα   ποικίλο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον παγκόσμιο κινηματογράφο και ειδικά στις μουσικές   συνθέσεις  των βραβευμένων, κατά το παρελθόν,  με πολλά βραβεία ΟΣΚΑΡ.

Υπέροχες όλες οι μουσικές  εκτελέσεις από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου, τις οποίες είχε επιμεληθεί με πολλή αγάπη, μεράκι, όρεξη και τέχνη ο μαέστρος  της,  κ. Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης και στη διάρκεια αυτού του υπέροχου ταξιδιού απολαύσαμε  μια μουσική πανδαισία.  Ήταν πραγματικά μια  ξεχωριστή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και  ερμηνειών.

Όμως το πιο συγκινητικό και συναισθηματικό τέταρτο της βραδιάς ήταν η έκπληξη,  όταν ο κ. Γιάννης Τζωρτζάκης, πρώην διευθυντής Μουσικής Παιδείας και  πρώην μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου, ανέβηκε στη σκηνή και διηύθυνε, μετά από αρκετές δεκαετίες, τη Δημοτική Φιλαρμονική στο έργο: «Σινεμά ο Παράδεισος» του  Τζουζέπε Τορνατόρε, με τον υιό του, κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη, σημερινό διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου, να μας χαρίζει στο σαξόφωνο την καταπληκτική  μουσική επιμέλεια της ταινίας του «Ένιο Μορικόνε».

Μετά το τέλος της όλης παράστασης ο καταξιωμένος μουσικοδιδάσκαλος πολλών συμπολιτών μας, κ. Γιάννης Τζωρτζάκης,  αποχωρώντας  της σκηνής, δεν μπόρεσε  να συγκρατήσει  ΤΟ ΔΑΚΡΥ!

Ένα δάκρυ  που μαρτύρησε τα   τόσα πολλά  που θυμήθηκε!

Ένα δάκρυ  των περασμένων επιτυχιών!

Ένα δάκρυ μιας περασμένης εποχής!

Ένα δάκρυ χαράς  της ζωής!

Ένα δάκρυ για το χρόνο που φεύγει!

Δεν κύλισε  όμως το δάκρυ χαράς  μόνον του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, αλλά και πολλών μαθητών και φίλων του.

Προσωπικά είπα στον δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την όλη εκδήλωση, η οποία μας γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω με πολλές αναμνήσεις  των νεανικών μας χρόνων.  Εκφράζουμε  τις πιο θερμές ευχαριστίες  ως και τα συγχαρητήριά  μας:

Στο μουσικοδιδάσκαλο κ. Γιάννη Τζωρτζάκη και του ευχόμαστε τα χρόνια της ζωής του να είναι γεμάτα υγεία και χαρές.  Στην  αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Μνημείων κ. Αριστέα Πλεύρη, για την προσπάθειά της να  συνδυάσει στις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις τις μουσικές κουλτούρες  διαφόρων χωρών, προσφέροντας έτσι μια διαφορετικότητα στις βραδινές απολαύσεις των συμπολιτών μας.

Στον κ. Τζωρτζάκη Λεωνίδα, μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου και  σε όλα τα μέλη της για την αξέχαστη μουσική βραδιά  που μας χάρισαν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει