«Στο πανηγύρι του χωριού»

338

Mουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «στο πανηγύρι του χωριού» πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στην Πύλη Βηθλεέμ ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες της ΕΛΜΕ και των «Ανώνυμων Χορευτών» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Θρακιωτών και οι χορευτικές ομάδες παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, αναβιώνοντας το πανηγύρι του χωριού.

Μαζί τους το κορυφαίο μουσικό σχήμα «Επτάσημο» με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Βαγγέλη Σαραντίδη (βιολί) και Άκη Ηλιάδη (λαούτο). Συνοδοιπόροι είναι οι Θεοδόσης Αμπατζιάννης (ούτι τραγούδι), Κωνσταντίνος Γεωργιάδης (κρουστά) και Γρηγόρης Μαυρίδης (ποντιακή λύρα).

Ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης διαθέτει πλούσια δράση στα 22 χρόνια ζωής και παρουσίας του στην Κρήτη και συμπράττει με χορευτικές ομάδες που μας ταξιδεύουν απλά και απέριττα στις πιο όμορφες μουσικές γωνιές της Ελλάδας μας,  όπως αθόρυβα κάνουν εδώ και χρόνια, απολαμβάνοντας τη χαρά του χορού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει