Νέα προγράμματα για τους ανέργους από τον Δήμο

204

Μία ευκαιρία για να σταθούν ξανά στα πόδια τους θα προσφέρει σε ανέργους ο  Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που σχεδιάζει την πραγματοποίηση σεμιναρίων πληροφορικής σε άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης στους συμμετέχοντες, προκειμένου εν συνεχεία, εφόσον το επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν τη  σχετική πιστοποίηση, η οποία οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν ενδεικτικά εισαγωγή στα windows, τυφλό σύστημα δακτυλογράφησής, εισαγωγή στην επεξεργασία κειμένου – πρόγραμμα word 2013, εισαγωγή στη διαχείριση λογιστικών φύλλων – πρόγραμμα Excel 2013, εισαγωγή στην περιήγηση στο διαδίκτυο, εισαγωγή στην χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εισαγωγή στην διαχείριση ηλεκτρονικής διεύθυνσης και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να υποβάλουν το συνημμένο έντυπο συμμετοχής από αύριο, Τετάρτη 5, ως τις 21 Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος, τηλ. 2813409112), ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 το πρωί  έως 2:00 το μεσημέρι. Απαραίτητα δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας, βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ.

Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται  για το φθινόπωρο 2018. Σε πρώτο στάδιο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω.  Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων  η επιλογή και η δημιουργία τμημάτων θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

“Δίκτυ προστασίας πολιτών σε ανάγκη”

Τον χώρο όπου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια επισκέφθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη και τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρο Ινιωτάκη.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο δήμαρχος δήλωσε: «Ξεκινάμε ένα καινούργιο πρόγραμμα σεμιναρίων για ανέργους, με στόχο να τους παρέχουμε ουσιαστική στήριξη  και κατάρτιση ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να βρουν ευκολότερα δουλειά.

Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν συνίσταται απλώς στην παροχή οικονομικών βοηθημάτων. Εμείς επιδιώκουμε και σε μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών, ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα σεμινάρια για ανέργους εντάσσονται σε αυτή τη λογική και ευελπιστούμε ότι οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν ουσιαστικά στη δύσκολη προσπάθειά τους να βρουν εργασία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει