ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Δεμένα τα πλοία και σήμερα

291

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Οι ναυτεργάτες δεν αποδέχτηκαν τη βελτιωμένη πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 2% στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από 1ης/09/2018 ως 31/12/2019.

Θυμίζουμε ότι οι ναυτεργάτες ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις της τάξης του 5%.

Σήμερα το μεσημέρι η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή θα αναστείλει την απεργία της.

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασής της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και στείρα θέση των εργοδοτών και θέση “Πόντιου Πιλάτου” της κυβέρνησης» και κατηγορεί τον ΣΕΕΝ ότι προσπαθεί να πείσει για τα «φιλεργατικά του αισθήματα», δημιουργώντας ευθέως καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού, και ξεχνώντας να αναφέρει ότι επί 8 συνεχή χρόνια οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν πήραν αύξηση 1 ευρώ, αλλά χάρη στη σκληρή δουλειά τους, οι οποίοι χωρίς να πληρώνονται επί μήνες πολλές φορές, με μειωμένες και ελλιπείς συνθέσεις, με πολλαπλάσιες ώρες απασχόλησης από ό,τι προβλέπει ο νόμος, κατάφεραν και κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες.

Θα ήταν καλύτερα λοιπόν για το ΣΕΕΝ να μην μιλάει «για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», συμπληρώνει.

Τέλος, ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως τονίζει, ο αγώνας που διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει