Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Με ήπια πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα στη Σοφοκλέους

83

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους δεικτοβαρείς τίτλους να ενεργοποιούν κάποιους αγοραστές, εν μέσω των έντονων τραπεζικών πιέσεων που εκδηλώθηκαν με το γενικό δείκτη να κλείνει τελικά πάνω από τις 725 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,48% κλείνοντας στις 726,13 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 718,96 (-1,46%) και 731,16 μονάδων (+0,21%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,6 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 20,9 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά δεν μπορεί να ανατρέψει την άκρως αρνητική εικόνα του κλάδου το τελευταίο τριήμερο, όταν δηλαδή ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου του έτους καθώς το ζήτημα της διαχείρισης των NPLs είναι μείζον για τον κλάδο και για την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Παράλληλα η πορεία της οικονομίας, καθώς και το νομικό πλαίσιο, δεν βοηθά τις τράπεζες να βελτιώσουν τους δείκτες τους, ώστε να ανατρέψουν τα αρνητικά στοιχεία και να στηρίξουν περισσότερο θετικές προσδοκίες. Η εικόνα γίνεται ακόμη χειρότερη, αν λάβει κανείς υπόψιν του και τη μείωση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το β’ 3μηνο του έτους, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου του ΑΕΠ στο 1,8% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2018, έναντι 2,5% ρυθμού ανάπτυξης το 1ο τρίμηνο.

Στις διεθνείς αγορές κλειστεί παρέμεινε χθες η Wall street λόγω της Labor day παράλληλα μικρή πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κόντρα των ΗΠΑ με τους εμπορικούς της εταίρους. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει