ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ: Εστίες πυρκαγιών και μόλυνσης τα καλάμια

211

Την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Αμμουδάρας, όπου παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους, όπως λένε, στο Δήμο, την Περιφέρεια και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την καθαριότητα της περιοχής από τα καλάμια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Σπιναλόγκας, όπου στην κυριολεξία τα καλάμια «αγκαλιάζουν» τα σπίτια ακόμα και στον πρώτο ή δεύτερο όροφο. Πρόκειται για μια κατάσταση που κρατάει χρόνια, κανείς αρμόδιος δεν έχει ενδιαφερθεί για τον καθαρισμό της περιοχής, όπου εκτός από τον κίνδυνο της φωτιάς, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από τα κουνούπια, τα φίδια, τα ποντίκια και σκουπίδια που έχουν πεταχτεί.

Κάτοικοι μάς είπαν ότι έχουν ενημερώσει τόσο   Δήμους Ηρακλείου  και Μαλεβυζίου, αλλά κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον.

«Τα καλάμια, που ξεπερνούν τα δύο μέτρα, ξεκινούν από το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου είναι Δήμος Ηρακλείου και φθάνουν μέχρι και σε περιοχές της Αμμουδάρας, όπου ανήκουν στο Δήμο Μαλεβιζίου. Κανείς όμως και από τους δύο Δήμους, παρά το ότι έχουν ενημερωθεί οι υπάλληλοι, δεν έχουν φροντίσει να κάνουν κάτι, αν και γνωρίζουν το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Σκεφτείτε ότι παλαιότερα είχαν κινδυνεύσει σπίτια.

Το πρόβλημα όμως της πυρκαγιάς δεν είναι το μοναδικό. Κανείς σχεδόν στην περιοχή δεν αφήνει τα παιδιά του να παίξουν. Κυκλοφορούν ποντίκια και φίδια. Ενώ τα καλοκαίρια δεν μπορούμε να αφήσουμε ανοικτά παράθυρα από τα κουνούπια και τα έντομα».

Δυσκολία στην κατάσβεση

Δυσκολίες αντιμετώπισαν, λόγω της ιδιομορφίας του χώρου (περιφράξεις, κιγκλιδώματα κοκ) οι πυροσβέστες του Ηρακλείου μέχρις ότου καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην οδό Μητσοτάκη, ακριβώς έξω από το Παγκρήτιο στάδιο.

Η φωτιά που ξεκίνησε κάτω από περίεργες συνθήκες λίγο έλειψε να επεκταθεί και να απειλήσει οικήματα της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως έξι οχήματα με 20 υπαλλήλους οι οποίοι έδωσαν  μάχη  για την κατάσβεση, αφού στο σημείο βρίσκονται καλάμια, καταστήματα, πολλές επιχειρήσεις αλλά επίσης πολλά είναι και τα οχήματα που κατευθύνονται από την παραλιακή προς το Γάζι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει