ΕΑΚΗ: Αλλάζει ριζικά το κολυμβητήριο Ηρακλείου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “Π”, ΤΟ ΕΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ - ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

4.436

Mια από τις μεγαλύτερες – σπουδαιότερες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ηρακλείου λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο από το ΕΑΚΗ.

 

Kολυμβητήριο Ηρακλείου: Νέα πλακάκια και υδροροή γύρω από την πισίνα.
Νέα πλακάκια και υδροροή γύρω από την πισίνα.

Η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, μετά από αρκετές πιέσεις γονέων, δημοσιευμάτων τοπικών μέσων, ιδιαιτέρως της “ΠΑΤΡΙΔΑΣ”, και έχοντας την συγκατάθεση της ΓΓΑ, αποφάσισε και κάνει πράξη την αναβάθμιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Μι αναβάθμιση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά.

Σοβαρές παρεμβάσεις έγιναν στ’ αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου Ηρακλείου
Σοβαρές παρεμβάσεις έγιναν στ’ αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου Ηρακλείου

Σπουδαίες παρεμβάσεις όμως είχαν γίνει στο παρελθόν όπως η αλλαγή καυστήρων, σωληνώσεων, κατασκευή μικρής πισίνας κ.ά.

Αντικαταστάθηκαν όλα τα φρεάτια της εγκατάστασης
Αντικαταστάθηκαν όλα τα φρεάτια της εγκατάστασης

Η όμορφη και συνάμα αναγκαία αλλαγή του κολυμβητηρίου έχει να κάνει με επισκευή κτηρίων (αποδυτηρίων, μηχανοστασίου, στεγάστρων, ξύλινων επιφανειών) αποκάτασταση πλακιδίων πυθμένα πισίνας, περιμετρικών πλακών, σχαρών υπερχείλισης περιμετρικά της πισίνας, σχαρών ομβρίων υδάτων, υγρομόνωσης απορροής υδάτων, αποκατάσταση και επισκευή ειδών υγιεινής στα αποδυτήρια κ.τλ., κόστους 51.000 ευρώ περίπου.

Kολυμβητήριο Ηρακλείου: Σοβαρή συντήρηση έγινε και στο κλιμακοστάσιο της πισίνας
Σοβαρή συντήρηση έγινε και στο κλιμακοστάσιο της πισίνας

Αυτές οι παρεμβάσεις προστίθενται στις άλλες μικρές που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια από το ΕΑΚΗ, το οποίο φρόντισε να συντηρήσει τα αποδυτήρια του σταδίου Ελευθερίας, να προμηθευτεί πολυμηχάνημα ενδυνάμωσης για το κλειστό του “Λίντο” ενώ έχει σκοπό να συνεχίσει τις παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους ευθύνης του.

Πολυμηχάνημα ενδυνάμωσης απέκτησε το κλειστό του Λίντο
Πολυμηχάνημα ενδυνάμωσης απέκτησε το κλειστό του Λίντο

Οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά και μέχρι 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου η νέα κολυμβητική χορνιά (ξεκίνησε χθες με τους αθλητές – τριες να προπονούνται σε Παγκρήτιο, “Θάλασσα Κλαμπ”, Αρκαλοχώρι) να βρει την εγκατάσταση με πλήρως λειτουργικά, ολοκαίνουργια αποδυτήρια και κυρίως πισίνα.

Μεγάλο “λίφτινγκ” έγινε και στ’ αποδυτήρια του σταδίου Ελευθερίας
Μεγάλο “λίφτινγκ” έγινε και στ’ αποδυτήρια του σταδίου Ελευθερίας

Το όλο εγχείρημα έχει σκορπίσει χαρά σε γονείς, αθλητές – τριες, προπονητές και παράγοντες του υγρού στίβου, αφού χρόνια το περίμεναν αυτό και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΕΑΚΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει