ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία της Μεσσαράς

121

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις στα σχολεία της Μεσαράς, όπως τονίζει ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

«Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μεσσαράς τεράστια είναι τα κενά που υπάρχουν στα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις επίσημα στοιχεία και τα κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αφορούν σε 115 εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά Σχολεία της Μεσαράς, 57 εκπαιδευτικούς στα Νηπιαγωγεία, καθώς και 11 κενά σε τμήματα ένταξης στα σχολεία της Μεσαράς. Παράλληλα, κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν και στο Ειδικό Σχολείο της Πόμπιας, ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, Αγγλικής γλώσσας, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής.

Έντονη είναι η ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για την κάλυψη των σημαντικών αυτών κενών στα σχολεία του Ηρακλείου», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.

Στη συνέχεια, ρωτά

«1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος της σημαντικής έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα σε αυτά της Μεσσαράς;

  1. Ποιες οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τεράστιων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία και την αποφυγή επανάληψης της κακιάς εμπειρίας των δύο προηγούμενων ετών, όπου υπήρχαν κενά ώς το τέλος του σχολικού έτους;».
Μπορεί επίσης να σας αρέσει