“Αγγελόβραχος” επί τάπητος στην επιτροπή περιβάλλοντος!

309

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η επικείμενη επένδυση της ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στην περιοχή «Αγγελόβραχος» του δήμου Μαλεβιζίου, η οποία έχει «ανάψει φωτιές» μεταξύ υποψήφιων επενδυτών και κατοίκων γειτνιάζοντος οικοδομικού συνεταιρισμού.

Το θέμα συζητείται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος την Πέμπτη το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Οι εκπρόσωποι των επενδυτών θα κληθούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να απαντήσουν πώς θα ξεπεράσουν τα εμπόδια που προκαλούνται στην περιοχή τόσο αναφορικά με τις προσβάσεις όσο και αναφορικά με τα δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην Περιφέρεια Κρήτης, το θέμα είχε προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις, κυρίως διότι οι εκπρόσωποι της μονάδας είχαν διεκδικήσει την πρόσβαση στο ξενοδοχείο μέσω οδού που οφείλει να είναι προσβάσιμη σε όλους, αλλά τέμνεται από πεζόδρομο.

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού τότε είχαν εξοργιστεί, ενώ οι επενδυτές είχαν επιχειρήσει να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση, αν και είχαν δηλώσει θετικοί στο να συνεργαστούν με τους κατοίκους και να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Το θέμα είχε πάρει αναβολή μετά από παρέμβαση του Νίκου Καλογερή, ο οποίος είχε ζητήσει από τους μελετητές να επανέλθουν καταθέτοντας την πρότασή τους και για την κατασκευή των δικτύων.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται επίσης να συζητηθούν μεταξύ άλλων, εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση και μία ακόμα, που αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων τελικής δυναμικότητας 800 κλινών στην Ιεράπετρα.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν ακόμα το θέμα του φράγματος Αμιρών – Αγίου Βασιλείου στον δήμο Βιάννο, το θέμα λατομείου μαρμάρων στον δήμο Σητείας, καθώς και τα θέματα για εγκατάσταση επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αμιρών Δήμου Βιάννου.  Η Επιτροπή εξετάζει ακόμα και τη δημιουργία υπεραγοράς στο δήμο Χανίων, με υπόγειους χώρους και υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει