ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ: 1η Αυγούστου, 2018

364

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ

Οι φίλοι των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου και της μουσικής, που είναι γνωστή ως «έντεχνο» τραγούδι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μουσικοποιητική παράσταση, στο μικρό κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» μια βραδιά με μουσική του συμπολίτη μας, συνθέτη, Βαγγέλη Σαμαράκη. Ο τίτλος της συναυλίας ήταν: «ΗΡΘΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ», τίτλος που μας παραπέμπει στο μεγάλο και διαχρονικό θέμα της προσφυγιάς…

Το ακροατήριο χειροκρότησε θερμά το μουσικό σύνολο «Μουσική Συντροφιά», που το αποτελούσαν οι: Νίκος Ματζαπετάκης (μαντολίνο), Ελένη Δελιούση (Βιολί), Γιάννης Γκόγκολος (μπουζούκι), Δημήτρης Μεϊδάνης (σαξόφωνο, φυσαρμόνικα), Νίκος Μοσχονάς (ντραμς) και Βαγγέλης Σαμαράκης (πιάνο).

Ο ίδιος ο συνθέτης  ονομάζει τη μουσική που γράφει «Αστικό Τραγούδι», γιατί είναι η μουσική και οι ήχοι που μπορεί να ακούσει κανείς  περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης μας  μέσα στη νύχτα. Είναι μελωδίες και ρυθμοί, που άλλοτε φαίνονται γνώριμοι στο αυτί μας και άλλοτε περιέχουν τη φρεσκάδα που αποπνέει το καινούργιο.

Επιρροές από το νέο κύμα, το λαϊκό, τους ήχους από το ‘60 και γιατί όχι κάποιες πινελιές από rock and roll… Όπως συμβαίνει σε κάθε συναυλία του συνόλου, τα μισά περίπου από τα τραγούδια ήταν σε πρώτη εκτέλεση κι αυτό είναι κάτι που οι σταθεροί φίλοι της Μουσικής Συντροφιάς  εκτιμούν και περιμένουν, όπως πάντα, με ενδιαφέρον.

Τραγούδησαν: Αριάδνη Καρέκου, Γιάννης Τζίνας, Πέλλα Ροδουσάκη, Gabriel Roskos, Kristina Eisenloeffel.

Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα και στίχοι των: Γιώργου Αγγελάκη, Χρήστου Καραγιάννη, Ελένης Μωυσιάδου – Δοξαστάκη, Βαγγέλη Σαμαράκη, Γιώργου Συμεωνίδη, Γιάννη Τσερεβελάκη, Μανούσου Φούμη, Γιώργου Φρυγανάκη.

Την παράσταση συντόνισε ο Μιχάλης Κλεισαρχάκης, τη μαγνητοσκόπηση ο Αλέκος Ζαχαριουδάκης, τη φωτογραφία ο Κώστας Παπαρδέλας.

Ήχος: Backstage Live.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει