Οι παραλίες κέρδισαν χθες την αγορά

268

«Πολύ κακό για το τίποτα». H φράση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη χθεσινή ημέρα στην αγορά, κατά την οποία επιτρεπόταν το άνοιγμα των καταστημάτων με βάση το πλαίσιο του νόμου 4446.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες ωστόσο, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι περισσότεροι παραμένουν σε ρυθμούς διακοπών, κράτησαν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τους επιχειρηματίες, μακριά από τις επιχειρήσεις τους.

Το κέντρο της πόλης παράλληλα θύμιζε πόλη – φάντασμα, που κινούνταν ακόμα σε υποτονικούς καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές παρόλα αυτά προχώρησαν στο άνοιγμα των καταστημάτων τους, το οποίο σαφέστατα επιβλήθηκε από τις διοικήσεις των εταιρειών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε επίπεδο τζίρων.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, το πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς, φαίνεται πλέον με τον πιο καθαρό τρόπο ότι δεν σχετίζεται με τις ημέρες κατά τις οποίες παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, ούτε όμως και με τις ώρες λειτουργίας τους.

Σχετίζεται πολύ περισσότερο με το ασαφές οικονομικό σκηνικό, με τη γενικότερη αβεβαιότητα τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία, με την φορολογική αφαίμαξη των επιχειρήσεων, αλλά και με τον τεράστιο περιορισμό ως προς την αγοραστική κίνηση των νοικοκυριών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει