«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Έτσι έδωσαν τη «μάχη» οι πυροσβέστες

171

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο οποίο καταγρά- φονται  οι αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος».

Πυροσβέστες παλεύουν να σβήσουν τις εστίες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, τους καπνούς και τρομακτικά υψηλές θερμοκρασίες.  Κρατώντας φακούς και αντλίες προσπαθούν να προσεγγίσουν με δυσκολία το γκαράζ Νο 3 όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, η οποία πλέον έχει σβηστεί εντελώς.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς.

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου σε φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι  πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη, με τις αρμόδιες Αρχές να διερευνούν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο γκαράζ του πλοίου, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά,  κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει