Έκλεβε τους πελάτες στα… δωμάτιά τους υπάλληλος ξενοδοχείου

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Το «μακρύ χέρι» ήταν 62χρονος εργαζόμενος του ξενοδοχείου 

303

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη εργαζόμενου σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου ως εμπλεκόμενου σε περιπτώσεις κλοπών από δωμάτια πελατών. Τα  κρούσματα είχαν θορυβήσει τους υπεύθυνους, όμως ουδείς μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο «ποντικός» ήταν εργαζόμενος του ξενοδοχείου. Κατά καιρούς τις Αρχές της Χερσονήσου έχουν απασχολήσει περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε ξενοδοχεία της περιοχής, με τους δράστες να είναι κυρίως αλλοδαποί.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση νεαρού Αλβανού, ο οποίος στη διάρκεια του καλοκαιριού έφθασε στη Χερσόνησο από Αθήνα με μοναδικό σκοπό τις κλοπές σε ξενοδοχεία. Ο νεαρός το έπαιζε τουρίστας, με βερμούδες, γυαλιά και καπέλο τζόκεϊ.

Παρίστανε τον πελάτη, έμπαινε στα ξενοδοχεία και αποχωρούσε… φορτωμένος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου προχώρησαν στη σύλληψη 62χρονου εργαζόμενου στο ξενοδοχείο και αυτό αιφνιδίασε τόσο τους προϊσταμένους του όσο και τους συναδέλφους του.

Στον 62χρονο αποδίδονται τέσσερις συνολικά κλοπές σε δωμάτια του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν.

Τρεις κλοπές σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από 17 έως 24 Αυγούστου, ενώ η τελευταία και φαρμακερή σημειώθηκε το Σάββατο, οπότε και 23χρονος πελάτης, επιστρέφοντας στο δωμάτιό του, βρήκε μέσα τον 62χρονο.

Ο τελευταίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του εκεί, λέγοντας ότι δήθεν πήγε για να αποκαταστήσει μία βλάβη.

Λίγο αργότερα όμως ο 23χρονος διαπίστωσε ότι κάποια χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του είχαν κάνει… φτερά. Έτσι συνέδεσε την κλοπή με την παρουσία του 62χρονου, ο οποίος αναζητήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 62χρονος είχε κλέψει περίπου 2.000 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Ανησυχία από τις  διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας

Αρκετές είναι οι καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές στις τουριστικές περιοχές ανατολικά της Ιεράπετρας, Κουτσουνάρι, Αχλιά και Μαύρος Κόλυμπος. Οι δράστες μπουκάρουν σε σπίτια, βίλες και τουριστικά καταλύματα, αρπάζοντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Εκτιμάται ότι οι δράστες «διαβάζουν» κάθε φορά τον στόχο τους πριν χτυπήσουν. Παρακολουθούν τις κινήσεις των ενοίκων τουριστών και αφού διασφαλίσουν ότι τα καταλύματα είναι κενά, εισβάλλουν. Επίσης καταγράφονται διαρρήξεις σε σπίτια ντόπιων επιχειρηματιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει