“Η σύντροφός μου είναι κούκλα”

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

833

Διαθέσιμες στην αγορά την επόμενη δεκαετία

Η είδηση που διάβασα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ανέφερε τα εξής:

“Στην Κίνα όπου οι άντρες είναι πολύ περισσότεροι από τις γυναίκες μία επιχείρηση θέλοντας να προσφέρει θαλπωρή στις μοναχικές καρδιές αποφάσισε να δημιουργήσει κούκλες του σεξ «νέας γενιάς»: θα μπορούν να μιλούν, να βάζουν μουσική ακόμα και να… πλένουν τα πιάτα.

“Πώς σε λένε;” ρωτά ένας προγραμματιστής μια ξανθιά κούκλα που φορά διάφανο κομπινεζόν.

“Με λένε Σιαοντί, αλλά εσύ μπορείς να με φωνάζεις “μωρό”, απαντά η ξελογιάστρα στα μανδαρίνικα με φωνή ρομπότ. Στη συνέχεια ο προγραμματιστής της ζητεί να παίξει μουσική. Δεν προλαβαίνει να τελειώσει την φράση του και αμέσως εκείνη παίζει μία παραδοσιακή κινεζική μελωδία”.

Μεγάλες εταιρείες ανά τον κόσμο, όπως η Exdoll, επενδύουν στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να κατασκευάσουν κούκλες υπερ-ρεαλιστικές, ικανές να εκφράζονται όπως ένας άνθρωπος, φιλοδοξώντας έτσι να καλύψει τη μοναξιά των εργένηδων, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σε λίγες ημέρες, στις 8 Σεπτεμβρίου, ένας νέος πρωτοποριακός οίκος ανοχής θα ανοίξει στο εμπορικό κέντρο του Τορόντο και θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα επί 24ωρου βάσεως.

Το βασικό στοιχείο που κάνει αυτόν τον νέου τύπου οίκο ανοχής, που ήδη λειτουργεί σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, ιδιαίτερο είναι οι high tech κούκλες απο σιλικόνη οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ήδη, διαφημίζει τις εξής “αριστοκρατικές, εξελιγμένες και περιπετειώδεις κυρίες του”.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές λένε ότι οι πρώτες κούκλες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να γίνουν σύντροφοι εξαιρετικά ρεαλιστικά, θα είναι διαθέσιμες στην αγορά μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ο κόσμος που γνωρίζουμε αλλάζει πολλές φορές μ’ ένα τρομακτικό τρόπο. Το φαντάζεστε να πηγαίνετε μελλοντικά για καφέ και κάποιοι φίλοι να σας συστήσουν τη σύντροφό τους που είναι μια κούκλα;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει