Επικίνδυνη κλίση και πολλά ερωτηματικά

Συναγερμός μετά την κλίση
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» 

836

Συναγερμός σήμανε χθες στο λιμάνι του Πειραιά διαρκούσης της τιτάνιας επιχείρησης για την πλήρη κατάσβεση των εστιών φωτιάς στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί το πλοίο πήρε επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά, γεγονός που οδήγησε στην άμεση εκκένωσή του για λόγους ασφαλείας. Πλήρωμα, πυροσβέστες, συνεργεία ηλεκτρολόγων απομακρύνθηκαν άμεσα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα υπήρξε μετακίνηση των υδάτων μετά την έξοδο κάποιων βαρέων οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ύψος του νερού στα αμπάρια ήταν  αρκετά μεγάλο οπότε και υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια απάντλησης υδάτων  ώστε να καταφέρουν την επαναφορά του πλοίου.

Τεράστιες ζημιές

Στη διαδικασία για τις αποζημιώσεις των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  αναφέρθηκε χθες ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο κ. Κώστας Μπερτσιάς. «Η πλοιοκτήτρια εταιρεία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν – με βάση όσα ορίζει ο νόμος – τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά. Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη.

«Υπάρχει νόμος που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα. Την ίδια ώρα το αδιαχώρητο γίνεται στα πρακτορεία της ΑΝΕΚ με το επιβατικό κοινό, το οποίο είχε κλείσει εισιτήρια να ταξιδέψει, να σχηματίζει ουρές προκειμένου να ενημερωθεί για τις αλλαγές στα πλοία και στα δρομολόγια.

Αντικατάσταση

Στο μεταξύ σε προσωρινή αντικατάσταση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχωρά η ΑΝΕΚ για τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά καθώς βρίσκεται για τέταρτη μέρα καθηλωμένο στον Πειραιά μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Το highspeed Paros Jet θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια με μικρές αλλαγές στις ώρες αναχώρησης και άφιξης. Το ημερήσιο δρομολόγιο του Σαββάτου από τον Πειραιά θα ξεκινήσει στις 12 αντί για τις 10 το πρωί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει