Κουβέλης: “Πυλώνας ανάπτυξης η ναυτιλία”

118

Στον νέο υπουργό Φώτη Κουβέλη παρέδωσε χθες  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Κουρουμπλής φεύγοντας δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος που βρέθηκε σε αυτό το Υπουργείο 21 μήνες προσφέροντας, όπως είπε, τα πάντα, προκειμένου να προχωρήσουν πάρα πολλά θέματα.

Για την προαναγγελθείσα απεργία της ΠΝΟ της Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου είπε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ακτοπλοΐα. «Η ακτοπλοΐα έπειτα από οκτώ χρόνια στασιμότητας στους μισθούς των εργαζομένων της ναυτιλίας πρέπει να κατανοήσει ότι από το μερίδιο της αύξησης της τουριστικής κίνησης αλλά και του μεταφορικού ισοδύναμου πρέπει να δείξει κατανόηση στα ζητήματα της ΠΝΟ» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι «πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί αυτή η απεργία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η τουριστική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και του ΑΕΠ τη ναυτιλία, ενώ, σχετικά με το Λιμενικό, το χαρακτήρισε ως εμπόλεμο Σώμα που βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα σε περίοδο ειρήνης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός εξέφρασε την εκτίμηση πως «καταφέραμε αρκετά, με πολλή δουλειά και προσήλωση στον στόχο της αναβάθμισης της ακτοπλοΐας, της προστασίας της ναυτεργασίας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Προσέθεσε ότι το Υπουργείο σήμερα είναι κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου για την υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών αλλά και στην κάλυψη ακτοπλοϊκών αναγκών σε άγονες γραμμές για νησιά που για πολλά χρόνια είχαν έντονο πρόβλημα διασύνδεσης, και αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο είπε ότι πρόκειται για μια τομή στη νησιωτικότητα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει