Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Με μικρές απώλειες έκλεισε ο δείκτης στη Σοφοκλέους

82

Διορθωτικά κινήθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς, αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που “ήλθαν” αφενός από το αρνητικό διεθνές κλίμα και αφετέρου από την πτώση του τραπεζικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης  κατέγραψε απώλειες 0,44% κλείνοντας στις 739,70 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 737,18 (-0,78%) και 743,47 μονάδων (+0,07%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,5 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται  9,7 εκατ. τεμάχια. Το ΧΑ δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστο από το αρνητικό διεθνές κλίμα, αν και προσπάθησε να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο στα μέσα περίπου της συνεδρίασης, καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, και οι βασικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται στο “κόκκινο”, εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία των συνομιλιών για το Brexit, αλλά και των εμπορικών διαπραγματεύσεων σε διεθνή κλίμακα. Πάντως, οι πιέσεις των επενδυτών χθες επικεντρώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος άρχισε χθες με τις Alpha Bank και Εurobank τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τις παρουσιάσεις που θα ακολουθήσουν τις επίσημες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, θα εστιαστεί στην έξοδο μη εξυπηρετούμενων δανείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στην κατάσταση που επικρατεί.

Στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά επισκιάζουν οι ανησυχίες για τη διαμάχη της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου ενώ πτωτικά κινείται και ο χρυσός. Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο που προσέγγισε ξανά τα 70$/βαρέλι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει