Στην επόμενη συνεδρίαση η τροποποίηση της μελέτης

238

Δεν πέρασε το κατεπείγον της τροποποίησης της μελέτης για τη λεωφόρο Δικαιοσύνης χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Στη συζήτηση υπήρξε ένταση αφού η αντιπολίτευση ανέβασε τους τόνους.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης απάντησε στον Γ.Κουράκη, εξηγώντας ότι θα μετατοπιστεί ο άξονας του δρόμου, όσο χρειάζεται για να παραμείνει η δεντροστοιχία της νότιας πλευράς στη θέση της. “Δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα της ανάπλασης”, υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

“Ουσιαστικά οι τροποποιήσεις γίνονται για να μην κοπούν τα δέντρα” – εξηγεί, όπως είχε πει και σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια ο κ.Αναστασάκης. Αστοχίες, κακούς χειρισμούς και θέματα Δημοκρατίας καταλόγισε ο πρώην δήμαρχος Γ.Κουράκης. “Δεν είναι πολιτικά ηθικό”, είπε, προσθέτοντας πως “άλλο έργο δημοπρατήθηκε, άλλο εκτελείται”, ανέφερε, προαναγγέλλοντας “λευκό” από την παράταξή του.

Κατά της στάσης της δημοτικής αρχής τάχθηκε και ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” Ηλίας Λυγερός. “Ξεχάσατε εντέχνως την ενημέρωση. Με άλματα μεταφέρεστε στο έργο για να δώσετε θετικό πρόσημο στη δημοτική αρχή”, είπε ο κ. Λυγερός, προαναγγέλλοντας επίσης “λευκό”.

“Τα μεγάλα και πολύπλοκα έργα έχουν τροποποιήσεις. Αποσιωπάται η μη κοπή των δέντρων στη Δικαιοσύνης, που είναι το μείζον θέμα!” – είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

“Το μείζον ερώτημα είναι: Θα κάνουμε μετατόπιση του άξονα ή θα κοπούν τα δέντρα;”, είπε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος.

“Σε μια δημοτική αρχή που για όλα ή σχεδόν όλα τα θέματα κάνει διαβούλευση, δεν μπορείτε να θέτετε θέματα Δημοκρατίας” – είπε ο κ. Λαμπρινός. “Λευκό” προανήγγειλε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κασαπάκης, καθώς και ο κ. Ζαμπετάκης της παράταξης “Άμεση Δημοκρατία”.

Το θέμα, που ήρθε στη συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, δεν πήρε την έγκριση του Σώματος και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση. Απευθυνόμενος στον Γιάννη Κουράκη, ο Γιάννης Αναστασάκης είπε ότι “η μελέτη που ξεκίνησε η πρώην δημοτική αρχή προέβλεπε την κοπή των δέντρων και όχι μεταφύτευση”. “Θεωρούμε σημαντικότερο να διατηρηθεί η συστοιχία των δέντρων από το να αναδειχθούν τα διατηρητέα κτήρια”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει