ΨΕΚΑΣΜΟΙ: Και… drone κατά των κουνουπιών!

297

Όλες τις σύγχρονες μορφές τεχνολογίας αξιοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε μια προσπάθειά της να εξαλείψει στο βαθμό του εφικτού τους τεράστιους πληθυσμούς κουνουπιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, παρουσία του διευθυντή Νίκου Καμπάνη, προχώρησε σε αεροψεκασμούς στο Γιόφυρο με τη χρήση ιπτάμενων συσκευών τύπου Drone.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των πληθυσμών κουνουπιών, αλλά και περιορισμού τους, με φόντο την εξάπλωση του ιού του δυτικού Νείλου.

Όλη τη σύγχρονη τεχνολογία αξιοποιεί η Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Όλη τη σύγχρονη τεχνολογία αξιοποιεί η Περιφέρεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο Διευθυντής της υπηρεσίας, η Περιφέρεια ενημερώνεται από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων για την επικείμενη εξάπλωση του ιού και λαμβάνει πρόσθετα μέτρα, πέραν των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων που λήφθηκαν για τα κουνούπια φέτος.  Σύμφωνα με τον διευθυντή, η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία έχει βάλει στη μάχη κατά των κουνουπιών ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει και όπου τα συνεργεία εδάφους δεν έχουν πρόσβαση, γίνεται χρήση των ελικοφόρων μηχανημάτων drone για να γίνεται σωστά η δουλειά.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καμπάνης, στο πλαίσιο πρόληψης της νόσου έχουν πραγματοποιηθεί 300 αιμοληψίες σε κοτόπουλα από ορνιθώνες σε 50 σημεία της Κρήτης, για να υπάρχει σαφής εικόνα διασποράς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα ιού, σε ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου, όμως για το συγκεκριμένο κρούσμα ο διευθυντής ανέφερε ότι από την εντομολογική επιτήρηση και τα κουνούπια που πιάστηκαν σε εντομοπαγίδες δεν βρέθηκε κάτι που να παραπέμπει στον ιό του δυτικού Νείλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης, εκτός από τις παρεμβάσεις και τους ψεκασμούς, έχει προχωρήσει σε προβολή διαφημιστικού υλικού μέσω καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς και σε διανομή ενημερωτικού υλικού με γενικό τίτλο «Μήπως εκτρέφεις κουνούπια στην αυλή σου;

Βοήθησε κι εσύ». Στο έντυπο υλικό υπάρχει με σύντομο τρόπο και την επιλογή φιγούρων κόμικ,  ενημέρωση σε σχέση με τις μεθόδους προφύλαξης των ιδιωτών από την εξάπλωση των κουνουπιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει