Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ελαφρώς βελτιωμένος ο τζίρος στο Χ.Α.

87

Οι συνήθεις “ύποπτοι” της ανόδου των τελευταίων ημερών ενεργοποιήθηκαν και πάλι χθες, οδηγώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 740 μονάδες, με τον τζίρο ελαφρώς βελτιωμένο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,74% κλείνοντας στις 742,96 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 732,16 (-0,72%) και 743,13 μονάδων (+0,77%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,4 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 11,3 εκατ. τεμάχια.

Εν τω μεταξύ η Εθνική από χθες βρίσκεται σε “διαπραγματευτική ανάπαυλα”, προκειμένου να ολοκληρωθεί το reverse split, σε αναλογία δέκα παλαιών κοινών μετοχών έναντι μίας νέας κοινής μετοχής. Η επιστροφή της μετοχής της θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, με τη νέα τιμή της μετοχής να είναι στα 2,4480 ευρώ, καθώς χθες έκλεισε στα 0,2448 ευρώ.

Όπως τονίζουν οι εγχώριοι αναλυτές, από τις 22 Αυγούστου που το Χρηματιστήριο δοκίμαζε τις 700 μονάδες, έως και χθες που ξεπέρασε τις 740, τα κέρδη του γενικού δείκτη φτάνουν το 6%. Δηλαδή, μέσα σε πέντε συνεδριάσεις η άνοδος ξεπερνά τις 40 μονάδες, ενεργοποιώντας κάποια επιπλέον χαρτοφυλάκια στο μέτωπο των αγοραστών, τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν τις συμπιεσμένες αποτιμήσεις πριν να είναι αργά.

Στις διεθνείς αγορές θετικές κινήσεις καταγράφτηκαν χθες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για θετικές ειδήσεις από τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά. Το κλίμα παίρνει ώθηση και από τη δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρείται στο 4,2% από 4,1%. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου ενώ πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει