Το επόμενο μπλακ άουτ στην Κρήτη

189

Τα δύο μπλακ-άουτ σε Ύδρα και Αττική είναι “πρόδρομα προσεισμικά φαινόμενα”, ισχυρά προειδοποιητικά καμπανάκια για την εκδήλωση ενός ακόμη μεγαλύτερου μπλακ άουτ στην Κρήτη.

Τα λόγια είναι του Γιάννη Μανιάτη, πρώην υπουργού Ενέργειας, και τομεάρχη Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, που μιλά στο Liberal.gr για τον κίνδυνο να υπάρξει μπλακ-άουτ στη Κρήτη μέσα στο 2019, εξαιτίας των κυβερνητικών ολιγωριών γύρω από την προώθηση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Στην πράξη αυτό που λέει ο κ. Μανιάτης είναι ότι δεν έχει ανατεθεί ακόμη η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης, που χρονικά σημαίνει ότι απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο η προοπτική να λειτουργήσει το έργο στο ορατό μέλλον.

“Το project είχε ενταχθεί το 2013 στα ευρωπαϊκά έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI’s), όμως εδώ και τριάμισι χρόνια, όχι μόνο δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικά βήματα προώθησης, αλλά φαίνεται και πως οδηγούνται σε αδιέξοδο οι όποιες συζητήσεις ανάμεσα στους εταίρους του έργου” τονίζει χαρακτηριστικά.

Μιλά για τη χαλάρωση των προληπτικών ελέγχων στα ενεργειακά δίκτυα, για την έλλειψη ετοιμότητας εκ μέρους των ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, αλλά και για την κομματική διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, με έμπειρα στελέχη να έχουν μπει στο “ψυγείο”.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει