Οι αριθμοί ανάπτυξης του κρητικού μπάσκετ

214

Μείωση έως μηδενισμός χρεών, χορηγίες για μείωση εξόδων ομάδων, διαιτητών – κριτών, οι γνωστες πλέον μεγάλες διοργανώσεις, αύξηση ομάδων στα πρωταθλήματα, αύξηση αθλητών αλλά και αύξηση παραγόντων σε συνελεύσεις αλλά και στις κληρώσεις της ΕΚΑΣΚ.

Δυναμικά κινείται τα τελευταία χρόνια η Ενωση και παρασύρει μαζί της παράγοντες και αθλητές για το επιδιωκόμενο. Την ανάπτυξη του κρητικού μπάσκετ. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ανάπτυξη. Το λένε κι οι αριθμοί οι οποίοι βέβαια πολλές φορές δεν λένε όλη την αλήθεια, αλλά εν προκειμένω υπάρχει.. μεγάλη αλήθεια.

Λοιπόν, για φέτος (νεά σεζόν) στα πρωταθληματα δήλωσαν συμμετοχή 28 σύλλογοι, αρκετά περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Από Χανιά είναι 8 (Ακρωτήρι, ΑΟΚΧανίων, ΟΑΧ, Κύδων, Κίσσαμος, Πλατανιάς, Χανιά BC και εσχάτως ο Ομιλος Φίλων Σκακιού Χανίων), από Ρέθυμνο τρεις (Ακαδημία Ρεθύμνου, ΑΓΟΡ, Αρκάδι), από Λασίθι τέσσερις (ΑΟΑΝ, Ιεράπετρα, Σητειακός, Νέαπολη) και από το νομό Ηρακλείου 13 (Ανδρογέας, Εργοτέλης, Ηράκλειο, Ηρόδοτος, Τηγανίτης, Πεδιάδα, Μεσαρά, Ασκηση, Δειλινό, Αναγέννηση, ΟΦΗ, ΟΑΣΗ, Γιούχτας). 12 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή (8 πέρυσι) στο Ανδρών (ίσως γίνουν 11), στο γυναικών 4 (ΟΑΧ και Αρκάδι είναι στην Α2), στο Εφήβων 18 (17 πέρυσι), στο Παίδων 32 (10 στην Α’ κατηγορία, 22 στη Β’) από 28 πέρυσι. Στις Νεανίδες έχουμε 5 και στις Κορασίδες 9 (8 πέρυσι).

Οι κλήσεις αθλητών-τριών από την Κρήτη τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν καθώς 13 αθλητές -τριες πήραν μέρος σε προετοιμασία η στην τελική 12αδα  πανευρωπαϊκών τουρνουά.

Οι αθλητές είναι:

Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης (Νέων Ανδρών), Περικλής Κουρουπάκης (Παίδων), Γρηγόρης Σειραδάκης, Γιάννης Μερμίγκης (Παμπαίδων), Ρένια Καρλάφτη, Μαρία Δανδουλάκη, Εύη Τζουγκράκη (Ν. Γυναικών), Ιωάννα Κριμήλη, Βάσια Παπαμαρκάκη (Νεανίδων), Αθηνά Στυαγιανιουδάκη (Κορασίδων), Παπαμαρκάκη Μαρία, Παπαδάκη Σταυρούλα, Μανουκάκη Χρύσα (Παγκορασίδων).

Και να μην ξεχάσουμε τις κλήσεις των Γιάννη Βαμβουκάκη, Γιάννη Παντουβάκη, Ευτυχίας Δερμιτζάκη, Αργυρώς Σκουμπάκη για προπονήσεις σε Πανελλήνια τουρνουά της ΕΟΚ.

Με την χορηγία της ΑΝΕΚ – SUPERFATS, η ΕΚΑΣΚ έλυσε ένα σημαντικό (οικονομικό) εμπόδιο, στους αθλητές που συμμετείχαν, δίνοντας την δυνατότητα να προπονηθούν και να ανταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.

Τα δελτία

Με βάση τα δελτία που ενεργοποιήθηκαν για την αγωνιστική σαιζόν 2017-18, από την ΕΚΑΣΚ, υπήρξε αύξηση της βάσης των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ καθώς συνολικά 2.044 ενεργούς αθλητές έχει το νησί και αυτοί μοιράζονται γεωγραφικά ανά νομό: Ηράκλειο 1.167 (πάνω από τους μισούς), Χανιά 427, Ρέθυμνο 237 , Λασίθι 213, χωρίς να γνωρίζουμε τα φετινά στοιχεία, μια και αργότερα θα βγει η προκήρυξη και θα γίνουν οι κληρώσεις των “μικρών”.

Πέρυσι πάντως υπήρξαν 700 νέοι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο απέκτησε τον καλαθοσφαιριστή Έντουαρντ Ντάνιελ για έναν χρόνο και παράλληλα αποδέσμευσε τον Τζόρνταν Ουάσινγκτον. Ο Ντάνιελ θα αντικαταστήσει τον Ουάσινγκτον στη θέση “5”.

Οι προπονήσεις για τις υποδομές του Εργοτέλη ξεκινούν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με ανανεωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ οι εγγραφές ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται καθημερινά, στο ανοιχτό γήπεδο του συλλόγου.

Πληροφορίες: Υπεύθυνος Ακαδημιών Εργοτέλη: “Αλ.Χριστοδούλου, τηλ 6936805791”. Γήπεδο “Μαρτινέγκο : 2810 222246 και 6932361102.

Ηλεκτρονικά στο  mail: [email protected].

Μηνιαία Συνδρομή : 30 ευρώ. Για αδέρφια 25 +25 ευρώ ανά μήνα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΑΕ Πανιώνιος, με την οριστική μεταβίβασή της στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο είναι λογικό να έχει αλυσιδωτές παρενέργειες.

Η πρώτη από αυτές είναι η φυσιολογική αποχώρηση όλου του τεχνικού επιτελείου υπό τον Θανάση Σκουρτόπουλο, αφού αυτοί είχαν συμφωνήσει με τον Σταύρο Αλευρογιάννη, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να επιλέξουν από την αρχή όλα τα στελέχη της ομάδας.

Αυτό ισχύει και για τους παίκτες και θα ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες της προηγούμενης διοίκησης, άρα πρακτικά στον Πανιώνιο σήμερα υπάρχει μόνο… το σήμα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει