επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

193

ΚΑΛΗΜΕΡΑ-καλημέρα. Δύο και σήμερα μείνανε για τον Αύγουστο. Που φεύγει με… βροχούλα. Μας έφερε πιο μπροστά τα πρωτοβρόχια.

ΓΙΟΡΤΗ μεγάλη για την Ορθοδοξία σήμερα. Αποτομή της κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία και συχνά και για διάφορους λόγους ενθυμούμαστε.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ο Σκουρλέτης στο κόμμα. Δείχνει μια τάση για το πού θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Παλαιό στέλεχος με στόχο να ενισχυθεί το κόμμα.

EΤΣΙ είχαμε και ανασχηματισμό.  Που δεν ήταν τελικά σαρωτικός. Αλλά είχε 13 πρόσωπα. Τελικώς ο Π. Σκουρλέτης πήγε στο κόμμα αφήνοντας το Υπουργείο Εσωτερικών στον Χαρίτση. Καλή επιλογή εδώ που τα λέμε.

ΚΙ ο Τσακαλώτος με τη σιγουριά ότι παρέμεινε στη θέση του έχει ήδη αρχίσει να κοστολογεί τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς περιμένει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στα τέλη Σεπτέμβρη. Κανείς δεν κούνησε.

ΑΛΛΑ στο Πεντάγωνο τι γίνεται; Υπήρχαν πληροφορίες  που ήθελαν τον πρωθυπουργό να έχει συζητήσει –περισσότερες από μία φορές τον τελευταιο καιρό- με τον Πάνο Καμμένο το ενδεχόμενο μετακίνησής του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής ένδειξη περί συναίνεσης του Πάνου. Και τελικά δεν έφυγε.

ΤΑ ΝΕΑ πρόσωπα: Ο Καλογήρου, η Μυρσίνη Ζορμπά, σοβαρά πρόσωπα. Τώρα για την Παπακώστα και τη  Μαριλίζα τι να πεις κανείς. Η απόλυτη Πασοκοδεξιά κατάσταση. Τραγική αναβάθμιση και με τον Φώτη Κουβέλη.

ΑΝ εξαιρέσεις την κατάσταση με τους… σταθερούς, μάλλον μπήκαν και κάποια σοβαρά πρόσωπα, τα οποία θέλουν να υλοποιήσουν ένα σχέδιο.

ΜΕΓΑΛΗ χαρά για τα παιδιά και τους γονείς μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Και μέσα σε αυτή τη χαρά, το τραγικό τροχαίο με την 18χρονη που χάθηκε έτσι ξαφνικά. Βγήκε λέει να διασκεδάσει την επιτυχία της…

ΜΑ είναι δυνατόν; Η δήλωση του καθηγητή Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ Νίκου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με την οποία κάθε διαφορετική άποψη σε σχέση με τον δικό του νόμο περί ταχέων και μαζικών αποφυλακίσεων είναι ακροδεξιά πρέπει μάλλον να… κοιταχτεί;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πω ότι δεν το περίμενα. Και τώρα που το διάβασα: «Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα Χανιά ο δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης και όλοι του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία». Του ευχήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείει την πιθανότητα να βρεθεί και αυτή υποψήφια στα Χανιά».

ΤΕΛΙΚΑ όλοι οι καλοί χωράνε. Και σας το έχω πει από καιρό ότι εκεί πηγαινε η δουλειά, γι αυτό και τον… έβριζε ο Πολάκης.

ΚΡΙΜΑ πάντως που η Κρήτη θα χάσει τον Παύλο Πολάκη και θα τον χαίρεται μόνο η Αθήνα. Αλλά πώς θα εκλεγεί αλλιώς;

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει