Αυτό το Υπουργείο -απλά- δεν υπάρχει…

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

355

Μα είναι δυνατόν; Ήθελα να ουρλιάξω το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν χτυπούσαν σαν τρελά σταθερά και κινητά, για να με φέρουν πίσω από την αγκαλιά του Μορφέα, κατευθείαν στη δουλειά

Ώρα 5.15 το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας. Καμία προαναγγελία, καμία προειδοποίηση, έτσι ξαφνικά. Άδεια σχολεία, γεμάτες παραλίες.

Το τηλέφωνο χτυπάει, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία γιαγιά γεμάτη αγωνία «πού πέρασες, καμάρι μου;» Η απάντηση έχει ως εξής: «Τι εννοείς, γιαγιά; Εγώ σήμερα είμαι Νότια Κρήτη με την παρέα μου, σε μία παραλία και ίσα- ίσα σε ακούω, δεν έχω καλό σήμα…». Θα μπορούσε να είναι ένας αληθινός διάλογος σε ένα παράλογο κράτος.

Μα είναι δυνατόν; Ήθελα να ουρλιάξω το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν χτυπούσαν σαν τρελά σταθερά και κινητά, για να με φέρουν πίσω από την αγκαλιά του Μορφέα, κατευθείαν στη δουλειά.

Στον δρόμο από το σπίτι ως το γραφείο, με πήρε ένας συνάδελφος και μου λέει: «Άδικα έρχεσαι, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λέει πως αύριο θα βγουν οι βάσεις». Για να μην αναφερθώ στην παντελή άγνοια που μου δήλωσαν στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.

Αυτό, πραγματικά, δεν έχει ξαναγίνει. Νόμιζα ότι το ρεκόρ είχε σπάσει πέρσι, όταν Τετάρτη απόγευμα ανακοινώνουν ότι οι βάσεις θα βγουν την Πέμπτη το πρωί. Εντάξει, τότε είχε δοθεί μία κάποια προειδοποίηση, βρε αδελφέ…

Ο υπουργός  κ. Κώστας Γαβρόγλου  έχει πει ότι εντός των επόμενων ημερών θα δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής. Γνωρίζουμε ότι θα μετράει και ο βαθμός του απολυτηρίου, ότι θα θυμίζει λίγο από δέσμες, που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί καταργήθηκαν.

Πέρσι τέτοιες μέρες, έλεγα ότι του χρόνου θα μιλάμε για ένα νέο σύστημα εισαγωγικών και επιβεβαιώθηκα.  Λένε ότι οι ανακοινώσεις πάνε πίσω λόγω ανασχηματισμού.

Αναρωτιέμαι αν θα αλλάξει η ηγεσία του Υπουργείου, αν θα προχωρήσουν τα σχέδια του σημερινού υπουργού και αν, τελικά, όλα γίνονται για ένα δικαιότερο σύστημα ή από την επιθυμία κάποιου να γραφτεί το όνομά του στην Ιστορία, ως ο μέγας μεταρρυθμιστής.

Ίδωμεν…

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει