Υποδοχή πρωτοετών στα κορυφαία πανελλαδικώς ιδρύματα της Κρήτης

236

Σπουδές υψηλότατου επιπέδου στα καλύτερα ιδρύματα της χώρας θα απολαύσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο οι νέοι σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης. Πρύτανεις και αντιπρυτάνεις καλωσορίζουν τους πρωτοετείς φοιτητές στα κρητικά ιδρύματα, κάνοντας σαφές πως όλες οι σχολές και όλα τα τμήματα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ προσφέρουν υψηλού επιπέδου σπουδές και μόρφωση σε κάποιες από τις καλύτερες εγκαταστάσεις της χώρας, με υψηλό επίπεδο διδακτικού προσωπικού και εξειδικευμένη στόχευση στην φοιτητική μέριμνα.

Πρύτανεις και αντιπρυτάνεις καλωσορίζουν τους πρωτοετείς φοιτητές στα κρητικά ιδρύματα

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των νέων φοιτητών κι είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε με χαρά, σε ένα φιλόξενο Πανεπιστήμιο υψηλών προδιαγραφών» αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, ο οποίος και προσθέτει:

«Δεν θα μπορούσαμε ασφαλώς στο πλαίσιο της διαδικασίας να επαναλάβουμε τις αντιρρήσεις μας για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα αριθμητικό μόνο πλαίσιο, χωρίς να συνυπολογίζονται διάφορες άλλες παράμετροι. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στη διάχυση της μόρφωσης, ωστόσο θεωρούμε ότι αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και από την ενίσχυση του προσωπικού».

Ο πρύτανης καταλήγει αναφέροντας ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσορίζει τους νέους φοιτητές στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την επισήμανση και την εγγύηση ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παρέχει άριστη ποιότητα εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης αναφέρει ότι ασφαλώς όλοι οι νέοι φοιτητές είναι καλοδεχούμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εφοδιασμένες με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό, όπου θα διδάσκονται από απόλυτα καταρτισμένο και αφοσιωμένο διδακτικό προσωπικό.

Οι φοιτητές παράλληλα θα έχουν φοιτητική μέριμνα υψηλού επιπέδου σε όλα τα στάδια των σπουδών τους» αναφέρει ο κ. Σπανουδάκης, ο οποίος και διευκρινίζει:

«Ασφαλώς και είναι γνωστό πως στο Ρέθυμνο ειδικότερα υπάρχει ένα θέμα ως προς τη στέγαση και το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει σκοπό να πράξει τα μέγιστα στην κατεύθυνση διευκόλυνσής του. Επειδή όμως αυτή η προοπτική είναι μακροπρόθεσμη κι αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, ήδη επιχειρούμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης να βρούμε κάποιες άμεσες λύσεις με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των φοιτητών».

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Θρασύβουλος Μανιός, αναφέρει πως «τηρουμένων των αναλογιών, είμαστε ευχαριστημένοι από τη διακύμανση των βάσεων στα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης».

Σημειώνει πως ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς σε τι επίπεδο είναι οι βάσεις στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, γιατί θα έχουμε ένα γενικότερο πλαίσιο ως προς τα τμήματα της περιφέρειας. Εκτιμά πως αν οι βάσεις κυμανθούν ανοδικά, αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μία καθίζηση στα περιφερειακά τμήματα. Υπενθυμίζεται πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προέκυψε από τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Στη γενικότερη πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΤΕΙ αναφέρεται από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Μανώλης Δρακάκης, ο οποίος και αιτιολογεί πως η πτώση αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη μετά από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Σε κάθε περίπτωση κι ανεξάρτητα από τις βάσεις εισαγωγής, οι φοιτητές που εισέρχονται στο ΤΕΙ Κρήτης πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλοδεχούμενοι, καθώς επίσης και ότι εισέρχονται σε ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας, που βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις κατάταξης», υποστηρίζει ο κ. Δρακάκης, προσθέτοντας:

«Το ΤΕΙ Κρήτης διαθέτει όλες τις υπερσύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις για την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών, ενώ διαθέτει παράλληλα όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές σε όσα χρειαστούν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει