Το ετήσιο βραβείο “Βιργινία Μανασάκη”

155

Και επίσημα πλέον θεσμοθετείται το ετήσιο βραβείο στη μνήμη της πρώην αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη. Η αναλυτική προκήρυξη του εθνικού, ετήσιου βραβείου, που είχε αποφασιστεί ομόφωνα από την εκτελεστική επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για ένα βραβείο – αναγνώριση της προσπάθειας υποψηφίων διδακτόρων, καθώς και ή ίδια η Βιργινία ήταν υποψήφια διδάκτωρ, για τη διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων, περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων και σε αυτό περιλαμβάνεται η απονομή έντυπου επαίνου, ενός ειδικά σχεδιασμένου βραβείου, καθώς και η απονομή του χρηματικού ποσού των 3.000 € για την ενίσχυση των διδακτορικών σπουδών του βραβευθέντος. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων από τους διδακτορικούς φοιτητές για την τρέχουσα χρονιά, ορίζεται η Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018.

«Η αείμνηστη Βιργινία μάς εμπνέει ακόμα και μετά που έφυγε από κοντά μας. Αυτό το βραβείο είναι μια ελάχιστη ένδειξη τιμής σε ένα στέλεχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που με τη δράση του τόσο στο Σύνδεσμο, όσο και ως αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο μας – και όχι μόνο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το συγκεκριμένο βραβείο, εκτός από τον έντονα συμβολικό του χαρακτήρα, θα συμβάλει στην ανάδειξη των θεμάτων της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της Κρήτης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει