Συνάντηση στην Αποκεντρωμένη για το Ίδρυμα “Μητσοτάκης”

134

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του εκπροσώπου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη είχε η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στο Ηράκλειο χθες το πρωί.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης της πρότυπης οικολογικής δράσης «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στα Λευκά Όρη της Κρήτης.

Τα έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι:

Δράσεις αναδασώσεων στην ευρύτερη περιοχή Θερίσου Δήμου Χανίων,

Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που διασχίζει τον ορεινό όγκο Λευκών Ορέων.

Τα έργα θα υλοποιηθούν υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης αντίστοιχα.

Για τον λόγο αυτό συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε οι προγραμματισμένες εργασίες να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Εξάλλου, στο τέλος της συνάντησης επιβεβαιώθηκε από τους συμμετέχοντες ότι οι προπαρασκευαστικές διοικητικές και τεχνικές εγκρίσεις και διαδικασίες είναι σε τελικό στάδιο, κάτι το οποίο επιτρέπει την άμεση έναρξη των εργασιών υλοποίησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει