Οι δράστες ήξεραν για τα λεφτά στη Σπιναλόγκα

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ: Καλή “μπάζα” με... εσωτερική πληροφόρηση

413

Υποψίες ότι υπήρξε καλή πληροφόρηση για το τι θα βρουν, πού θα το βρουν και πώς θα το πάρουν, έχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την «περίεργη» αλλά μεγάλη διάρρηξη που έγινε στη Σπιναλόγκα.  Η λεία των δραστών, από την άλλη, ήταν μεγάλη, θα μπορούσε, όμως, να είναι και μεγαλύτερη εάν δεν είχε γίνει λίγα 24ωρα πριν κατάθεση από το ταμείο στην τράπεζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λεία των δραστών υπολογίζεται στις 19.000-20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κλοπή έγινε προχθες βράδυ και οι δράστες προφανώς ήξεραν πού χτυπούσαν, καθώς το χρηματοκιβώτιο το οποίο και απέσπασαν βρισκόταν σε χώρο δίπλα από το εκδοτήριο το οποίο “προστατεύεται” από μία παμπάλαια πόρτα κι ένα παραθυράκι με ένα συρμάτινο… πλέγμα, ενώ έκοψαν το χρηματοκιβώτιο με τροχό! Άρα πήγαν οργανωμένοι εκεί, και μαλιστα  με γεννήτρια!

Οι αστυνομικοί “χτενίζουν” την περιοχή παίρνοντας καταθέσεις από εργαζόμενους αλλά και από καταστηματάρχες στην απέναντι πλευρά, μήπως είδαν κάποια περίεργη κίνηση, ενώ οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι δράστες “χτύπησαν” την πιο… σωστή ημέρα, δηλαδή την  Κυριακή, οπότε  γίνεται ρεκόρ εισπράξεων…

Αυτό που υπογραμμίζουν είναι ότι, παρά τα τεράστια έσοδα, δεν υπάρχουν στο νησί κάμερες ασφαλείας ούτε λειτουργεί σύστημα συναγερμού! Και αναρωτιούνται εύλογα, πώς γίνεται σε έναν χώρο με τόσα έσοδα να μην υπάρχει η στοιχειώδης προστασία και τα χρήματα να είναι εκτεθειμένα!

Να σημειωθεί ότι στο νησί δουλεύουν 20 με 30 άτομα.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι δράστες πιθανότατα προσέγγισαν με φουσκωτό τη Σπιναλόγκα, οπότε δύσκολα θα πέρασαν… απαρατήρητοι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει