Μουσική και παραστάσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

228

Συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου, στην πλ. Μ. Κατσαμάνη, πίσω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αύριο, Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα γίνει η εκδήλωση «Μεταξύ τυριού και παρέας».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας παρουσιάζει ένα απολαυστικό μουσικόθεατρικό δρώμενο με θέμα “Μεταξύ Τυριού και Παρέας”. Συμμετέχουν οι μουσικοί:

  • Μακρυδάκης Δημήτρης, λύρα
  • Μαραθιανάκης Μανώλης, λαούτο
  • Μπορμπουδάκης Γιάννης, λαούτο
  • Ιατράκης Μιχάλης, κρουστά – ασκομαντούρα.

Την εκδήλωση πλαισιώνει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας.

Εκφωνήτρια: Ειρήνη Βάμβουκα – Τριγώνη.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ήρθες απ’ την Σμύρνη»

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η Μουσική του Συντροφιά παρουσιάζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Ήρθες απ’ την Σμύρνη». Συντελεστές:

Μουσική: Βαγγέλης Σαμαράκης.

Τραγουδούν: Γιάννης Τζίνας, Πέλλα Ροδουσάκη, Gabriel Roskos, Kristina Eisenhoffel

Ποίηση – στίχοι: Γιώργος Αγγελάκης, Χρήστος Καραγιάννης, Ελένη Μωυσιάδου, Βαγγέλης Σαμαράκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώργος Φρυγανάκης, Γιάννης Τσερεβελάκης, Μανούσος Φούμης.

Συμμετέχει η Μουσική Συντροφιά.

Την ερχόμενη Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, θα ανέβει η παράσταση «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Ο θρυλικός Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Βερλέκη, θα παρουσιαστεί σε μια και μοναδική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ολόκληρη η Κρήτη απ’ άκρη σ’ ακρη, απ’ τα Χανιά ως τη Σητεία, αγκάλιασε ζεστά το αγαπημένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη  «Ο Καπετάν Μιχάλης». Ο Νίκος Βερλέκης σκηνοθετεί την παράσταση και ερμηνεύει μοναδικά τον θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη. Πολυπληθής θίασος ζωντανεύει πιστά, καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, ενώ η λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής, πλαισιώνουν την παράσταση. Η υπόθεση τοποθετείται στην Κρητική Επανάσταση του 1889.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Καπετάν Μιχάλης, ένας άγριος και ανυπότακτος πολεμιστής, έχει ορκιστεί να είναι μαυροντυμένος, αξύριστος και αγέλαστος μέχρι να ελευθερωθεί η Κρήτη. Όταν όμως συναντά την Εμινέ, τη γυναίκα του αδελφοχτού του, του Νουρήμπεη, τον κυριεύει «ένας δαίμονας» που, παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφέρνει να τον βγάλει από το μυαλό του…

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για μικρά παιδιά.

Τα αυθεντικά κοστούμια της παράστασης, τα παραχώρησε ευγενικά το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Κρήτης.  Η παράσταση που στέκεται με ευλάβεια και σεβασμό, στο επικό μυθιστόρημα της Κρήτης, που είναι ένας ύμνος στον αγώνα για το χρέος, και την ελευθερία. Ο Ν. Καζαντζάκης, ο μεγάλος μας στοχαστής, μας παροτρύνει: Ο καθένας οφείλει ν’ αναμετρηθεί με τον εαυτό του.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε «κανείς να μην μπορεί να βρει πια δικαιολογίες για τις ασήμαντες και άναντρες πράξεις του» και γράφει: «Όταν άρχισα, τώρα στα γεράματα, να γράφω τον καπετάν Μιχάλη, ο κρυφός σκοπός μου ήταν τούτος: να σώσω, ντύνοντας με λέξες, τ’ όραμα του κόσμου όπως το δημιούργησαν τα παιδικά μου μάτια…». Θεωρούμε χρέος μας λοιπόν ν’ αγκαλιάσουμε και να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον πολιτισμό του τόπου μας.

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή: Κωστής Κολώτας

Σκηνοθεσία : Νίκος Βερλέκης

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Σκουλάς

Μουσική σύνθεση: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: Σοφία Κονταξάκη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Πόπη Δασκαλάκη

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Βερλέκης, Θοδωρής Προκοπίου, Νίκος Ασπραδάκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Δημήτρης Γιαννίδης, Νίκος Δασκαλάκης, Πέτρος Καλύβας, Άννα Κωτάκη, Λία Λιανάκη, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, Κωστής Μαυρικάκης, Δέσποινα Μπιτζέ, Σωτήρης Παπανικολάου, Φίλιππος Σαρρής, Δημήτρης Σέρφας.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί Γιώργης Λαμπράκης (λύρα) και Μανόλης Καραβυράκης (λαούτο).

Ανακοινώνεται επίσης ότι η δεύτερη συνάντηση χορωδιών από όλη την Ελλάδα η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει