“Έσπασαν τα κοντέρ” οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ­ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

4.728

Έριξαν τα τείχη οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στο Ηράκλειο αφού κατάφεραν να περάσουν ακόμα και πρώτοι σε υψηλόβαθμες σχολές. Έδωσαν ένα ξεχωριστό αγώνα και οι κόποι μίας χρονιάς, επιτέλους, δικαιώθηκαν.

Στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής περνάει η Ελευθερία Μανωλιτσάκη, από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Την ενδιαφέρει πολύ το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη και θέλει να αναβαθμίσει το χαρτί που ήδη έχει στα χέρια της. «Για να πετύχεις, χρειάζεται πολύ διάβασμα. Κάποιοι υποβαθμίζουν τα ΕΠΑΛ, αλλά προσφέρουν ευκαιρίες, όταν ένα παιδί ξέρει τι θέλει, το βοηθάει να περάσει πιο εύκολα» αναφέρει.

Στην Οδοντιατρική περνάει η Βικτωρία Καστρινάκη, από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Ο πατέρας της είναι γιατρός και η μητέρα της οδοντίατρος και η Βικτωρία επιθυμεί να βαδίσει στα χνάρια τους. Έσπασε το νήμα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών και πέρασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

«Τα οικονομικά είναι ένας κλάδος που με ενδιαφέρει» αναφέρει η Αρσινόη Κουτεντάκη. Όπως λέει, η φετινή χρονιά ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με τις προηγούμενες και προσθέτει ότι «τα ΕΠΑΛ είναι πάρα πολύ καλά, ανεξάρτητα αν θεωρούνται κατώτερα. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένη από το ΕΠΑΛ Μοιρών, έχει εξαιρετικούς καθηγητές που σε βοηθούν σε ό,τι και αν χρειαστείς».

 

Η Μαρία Βελεγράκη από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου πέρασε πρώτη, με 19.410 μόρια στην Ιατρική Ηρακλείου.

Πρώτη στην Ιατρική

Η Μαρία Βελεγράκη από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου πέρασε πρώτη, με 19.410 μόρια στην Ιατρική Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ίδια, ήταν μία ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία, ωστόσο περιτριγυριζόταν από άτομα που της παρείχαν ιδιαίτερη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως γονείς, καθηγητές και φίλους.

Δεν προέβη σε ακρότητες, είχε εξόδους μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το διάβασμά της ημερησίως δεν υπερέβαινε τις τέσσερις ώρες.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν σε όλο αυτό τον αγώνα που έδωσα και ήταν δίπλα μου από την πρώτη μέχρι τη τελευταία στιγμή και πίστεψαν σε μένα» αναφέρει.

 

Δίδυμη επιτυχία

 Δίδυμη επιτυχία: Ο Μάνος και ο  Γιώργος ΝταντούτηςΑποφοίτησαν από το ίδιο σχολείο, το 3ο ΕΠΑΛ Ηράκλειου, αν και δεν κάθισαν στα ίδια θρανία, αφού επέλεξαν διαφορετικούς τομείς. Οι δίδυμοι Μάνος και Γιώργος Νταντούτης συγκέντρωσαν τους υψηλότερους βαθμούς στο σχολείο τους και βάζουν πλώρη για τη φοιτητική τους ζωή.

Στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο περνάει  ο Μάνος Νταντούτης, ο οποίος θέλει να εργαστεί σε ξενοδοχείο ή σε τουριστικό γραφείο.

«Η φετινή χρονιά δεν ήταν εύκολη, ειδικά όταν είχαμε διαγωνίσματα και εξετάσεις, όμως σε καθημερινή βάση δε στερήθηκα κάτι» αναφέρει.

Για το ΕΠΑΛ λέει πως σε βοηθάει να συνεχίζεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον ίδιο κλάδο, αφού έχεις ήδη αποκτήσει κάποιες γνώσεις, αλλά, όπως λέει, δεν υπάρχει συμμετοχή από τα περισσότερα παιδιά.

Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο περνάει ο Γιώργος Νταντούτης, αφού τον ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος και θεωρεί ότι έχει πολλές προοπτικές. «Αν προσέχεις στην τάξη, δε θέλει τόσο διάβασμα.

Η χρονιά δεν ήταν και  τόσο δύσκολη, είχαμε και  πολύ καλούς καθηγητές». Το γεγονός ότι έδινε πανελλήνιες με τον αδελφό του, τον βοήθησε. Στην οικογένεια υπάρχει και μία μεγαλύτερη αδελφή που σπουδάζει Ιατρική.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει