Ερώτηση για την επίθεση σε Μπαλάσκα

87

Το θέμα της απαράδεκτης επίθεσης που δέχτηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Στρατής Μπαλάσκας με αφορμή ιστορικό χρονογράφημά του, έθεσε με ερώτηση του προς τους υπουργούς  Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα, το χρονογράφημα  αναφερόταν σε ένα παρεκκλήσι της Παναγιάς ανάμεσα στους οίκους ανοχής της Μυτιλήνης, που το χρησιμοποιούσαν για τις λατρευτικές τους ανάγκες οι εργαζόμενες σε αυτά.

Τα υβριστικά σχόλια, οι  διαδικτυακές απειλές που καλούσαν στην ηθική και φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου, αλλά και οι προπηλακισμοί που ακολούθησαν, στους οποίους μάλιστα έδιναν τον τόνο αστυνομικοί, καθώς και ένας στρατιωτικός του νησιού, θυμίζουν έντονα μέρες του 1960.

«Είναι σαφές πως τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ακρότητες ακροδεξιών στοιχείων, που στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών, μέσα από τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δεν μπορούν να είναι ανεκτές» τονίζει μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Δανέλλης.

Ο βουλευτής καταλήγει στο κείμενο της ερώτησής του, ρωτώντας τους συναρμόδιους υπουργούς, πώς προβλέπεται να αντιμετωπιστεί πειθαρχικά η απαράδεκτη επίθεση των συγκεκριμένων ενστόλων κατά του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα και πώς σκοπεύουν να θωρακίσουν τα ευαίσθητα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας Σώματα της Αστυνομίας και του Στρατού, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει