Στο Ευρωπαϊκό Εφήβων ο Σερπετσιδάκης

1.060

Στη Ρίγα της Λετονίας βρίσκεται ο 16χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης, όπου συμμετέχει στα Ατομικά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σκάκι που διεξάγονται έως 30 Αυγούστου, σε 12 κατηγορίες 8, 10, 12, 14, 16, 18 ετών, χωριστά για αγόρια και κορίτσια.

Ο σκακιστής του ΟΦΗ εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την επιτυχία του τον περασμένο Ιανουάριο, όπου πήρε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΣΟ, ο νικητής της κάθε κατηγορίας επιλέγει αν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο ή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι ο νικητής του πρωταθλήματος Κ-18, σκακιστής του Πειραϊκού Δημήτρης Αλεξάκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (19-31 Οκτωβρίου στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής) και ο Σερπετσιδάκης στο Ευρωπαϊκό.

Η αποστολή του νεαρού σκακιστή του ΟΦΗ είναι αρκετά δύσκολη μιας και αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία (για σκακιστές μέχρι 18 ετών) και με ΕΛΟ 2064 είναι στο Νο 58 της αρχικής κατάταξης σε σύνολο 75 σκακιστών.

Παρόλα αυτά ήδη έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα παίρνοντας ισοπαλία από τον 17χρονο Ρώσο φίντε μαιτρ Όμπγκολτς (ΕΛΟ 2330) στον πρώτο γύρο από τους 9 που θα διεξαχθούν συνολικά.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει