Στεφανουδάκης: «Σημαντική η 2η θέση με τόσα προβλήματα»

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ

158

Για άλλη μια φορά, ο Μανώλης Στεφανουδάκης ήταν συνεπής στο ραντεβού με το βάθρο των νικητών σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο 35χρονος χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο πάλεψε με τους πόνους του και κατάφερε να πάρει ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την πολύ καλή παρουσία της Εθνικής ομάδας στίβου στο Βερολίνο.

«Μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, με μία ακόμα σημαντική νίκη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που διανύσαμε όλο αυτό το χρόνο και παρά τον σοβαρό τραυματισμό, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκομαι εκτός αγώνων γιατί η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό, καταφέραμε και κατακτήσαμε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στους προπονητές μου, στους ανθρώπους που πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό κι αυτή την χρονιά για να καταφέρουν να κάνουν μια προετοιμασία με τόσα πολλά προβλήματα.

Επίσης ευχαριστώ τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, που φροντίζουν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας στους αγώνες»  τόνισε το καμάρι της Γαλιάς και της Κρήτης ολόκληρης μετά τον αγώνα του στον ακοντισμό και λίγο πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αφιερώσει την διάκρισή του  στα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική: «Εγώ και οι προπονητές μου αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα στο Μάτι Αττικής».

Όσο για τη συνέχεια, η επόμενη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 στο Ντουμπάι, ένα μέρος που γνωρίζει άριστα ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

Ωστόσο, όπως έκανε μετά το Ρίο, έτσι και τώρα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη δράση, εφόσον οι τραυματισμοί επιμείνουν:

«Τώρα ήρθε η ώρα της αποκατάστασης, μέσα από την οποία θα κριθεί αν και πότε θα ξεκινήσει η επόμενη προετοιμασία»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο δευτεραθλητής Ευρώπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Στεφανουδάκη στηρίζουν οι εταιρείες: Μινέττα Ασφάλειαι, Καράτζης Α.Ε, Πλαστικά Κρήτης, Minoan Lines, Ζαρός Α.Ε, ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, Πετρογκάζ Α.Ε., Ζοέτις Ελλάς Α.Ε., Δέρβος – Δημητρακόπουλος Α.Ε.,Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει