Ετήσια ευρωπαϊκή συνάντηση στις Κορφές

148

Η διοργάνωση της ετήσιας πανευρωπαϊκής συνάντησης/ συνεδρίου  της Ευρωπαϊκής κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία (EUDEC),  ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Κορφές.

Διοργανωτής ήταν το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης EUDEC Greece.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε με ομιλίες και εργαστήρια από Έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ερευνητές, καλλιτέχνες. Ο αριθμός των συνέδρων που συμμετείχαν έφτασε τους 300.

Σημαντική ήταν η παρουσία και μαθητών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι είχαν εξίσου με τους υπόλοιπους συνέδρους την ευκαιρία να μοιραστούν απόψεις και ιδέες.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως «διατηρήσαμε την παράδοση των προηγούμενων χρόνων και παρείχαμε ένα πρόγραμμα που συνδύασε διαγενεακά οργανωμένες ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια, αφήνοντας χώρο και για αυθόρμητες δραστηριότητες.

Δημιουργήσαμε μαζί μια προσωρινή δημοκρατική κοινότητα, όπου σε κλίμα εμπιστοσύνης και ζεστασιάς παιδιά και ενήλικες, αναρωτηθήκαμε για την εκπαίδευση που θέλουμε, ανταλλάξαμε χρήσιμες πρακτικές με ανθρώπους που έχουν χρόνια εμπειρίας σε ελεύθερα και δημοκρατικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και θα αποχωρήσουμε με τις δυνάμεις της αλληλεγγύης και της έμπνευσης να μας θυμίζουν πως «ο ομορφότερος κόσμος, που η καρδιά μας γνωρίζει, είναι εφικτός!».

Οι ομιλίες, τα εργαστήρια, τα παιχνίδια και οι εγκάρδιες συζητήσεις της κοινότητας πλαισιώθηκαν από το παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς και θερμής φιλοξενίας από τους ανθρώπους της τοπικής κοινότητας. και τη δημοτική της αρχή.

Η διοργάνωση της ετήσιας πανευρωπαϊκής συνάντησης/ συνεδρίου  της Ευρωπαϊκής κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία (EUDEC) στις Κορφές
Το συνέδριο έγινε με επιτυχία στις Κορφές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου λειτούργησε το EN EUDEC, που αποτελείται από καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και προσφέρει εργαστήρια, παραστάσεις και άλλα δρώμενα για όλες τις ηλικίες.

Η συνολική δομή του συνεδρίου συμπτύχθηκε με τις δράσεις του ΕΝ EUDEC για να γίνει η δημοκρατία πράξη εκτός του πλαισίου του ενηλικισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν ερώτηματα όπως:

Τι είναι η δημοκρατία για τους ανήλικους πολίτες που συνήθως δεν έχουν λόγο;

Τι συμβαίνει όταν ακούγονται οι φωνές τους;

Τι ρόλο παίζει η τέχνη σε όλα αυτά;

Πληροφορίες:  www.eudec.gr

Επικοινωνία: info@eudec.gr

*Charles Eisenstein, Die schönere Welt, die unser Herz kennt, ist möglich

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει