ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

445

Το στεφάνι και ο συμβολισμός

Συμβολισμοί; Στην εορτή του Αγίου Τίτου κλήθηκαν οι βουλευτές να καταθέσουν από κοινού στεφάνι. Και έτυχε να είναι μόνο δύο, ο Σωκράτης Βαρδάκης και ο Σπύρος Δανέλλης οι οποίοι πήραν το στεφάνι και το κατέθεσαν με μεγάλο σεβασμό στη διπλή γιορτή για το Ηράκλειο, καθώς η γιορτή του Αγίου Τίτου συμπίπτει με την επέτειο της σφαγής του 1898.

Κι εκεί κάπου άρχισαν τα σχόλια, του τύπου “θα τους δούμε μαζί στο ίδιο κόμμα σύντομα, θα ξαναγίνουν σύντροφοι” είχαν συμπέσει ένα διάστημα στο ΠΑΣΟΚ- και πολλά άλλα.

Για να σχολιάσει ένας δημοτικός παράγων: Το πρόβλημα είναι τι θα συμβεί όταν θελήσουν και οι δύο να διεκδικήσουν τον Δήμο Ηρακλείου. (Για να τον βγάλω από την απορία: Δεν θα συμβεί. Το έληξε).

 

 Έφυγε  ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Γιώργος Καλός, πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά.

“Έφυγε” ξαφνικά

Οι μεγάλες απώλειες των ημερών. Έφυγε  ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Γιώργος Καλός, πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά. Ο Γιώργος Καλός το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και ασχολούταν με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων και ποιημάτων, παρακολουθώντας πάντοτε από κοντά όμως τα τεκταινόμενα στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Γιώργος Kαλός γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής.

Ο Γιώργος Καλός συνετέλεσε τομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004. Εν συνεχεία τοποθετήθηκε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Καλού, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών και ο Γρηγόρης Σκαλκέας που ήταν ευρύτερα γνωστός στον επιστημονικό ιατρικό χώρο ως πανεπιστημιακός γιατρός και χειρουργός, ενώ ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Μεγάλη προσωπικότητα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών και ο Γρηγόρης Σκαλκέας. Ο Γρηγόρης Σκαλκέας ήταν ευρύτερα γνωστός στον επιστημονικό ιατρικό χώρο ως πανεπιστημιακός γιατρός και χειρουργός, ενώ ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης, διατέλεσε γιατρός του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την περίοδο της τετράμηνης συνεχούς νοσηλείας του από τις 20 Νοεμβρίου του 1995 έως τις 21 Μαρτίου του 1996. Ο Σκαλκέας ήταν πρόεδρος του ιατρικού συμβουλίου, το οποίο λάμβανε κρίσιμες αποφάσεις για τον χειρισμό της νοσηλείας και θεραπείας του πρωθυπουργού, ενώ ανέλαβε τη σύνταξη και την ανάγνωση στα ΜΜΕ (ελληνικά και διεθνή) των επίσημων ιατρικών ανακοινωθέντων του Ωνασείου.

 

Δείχνει τον πολιτισμό του

Ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, ο Καρανίκας,  που προσλήφθηκε και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή λέγοντας ότι η “καριέρα είναι χολέρα”, δεν χάνει ευκαιρία να… δείχνει τον πολιτισμό του. Κι εξαπολύει νέα επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, που επικρίνουν την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με ανοίκειους, και πάλι, χαρακτηρισμούς. Είναι δυνατόν να… επικρίνετε την κυβέρνηση, κύριοι; Συγκεκριμένα, σε νέα του ανάρτηση στο facebook υποστηρίζει πως οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση το κάνουν υπό τον φόβο της ανεργίας. Μάλιστα ο διορισμένος σε αμειβόμενη κρατική θέση από τον κατά δήλωσή του φίλο του, Αλέξη Τσίπρα δηλώνει λυπάται «αυτά τα άτομα που μετατρέπονται σε αυτό που βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε». Συνεχίζει δε προχωρώντας για μια ακόμη φορά σε ακραίες εκφράσεις υποστηρίζοντας πως «ταυτίζονται με τους βουλευτές της διαπλεκόμενης δεξιάς κατεβάζοντας το επίπεδό τους στο level του βόθρου και στην ηθική αισθητική της μαφίας…».

 

@patris
Από τις 9.33 ήξερε το ΕΚΕΠΥ -και όχι μόνο- την ύπαρξη του πρώτου νεκρού στο Μάτι. Ναι, αλλά κάναμε τη σύσκεψη με ώρα Βρετανίας.
Polakis

 

Οι αλλαγές προσώπων

Αλλαγές προσώπων θα έχουμε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Κρήτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης, έχει υποβάλει την παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας. Αναπληρώτριά του είναι η κ. Ειρήνη Βιδάκη.

Υπό συνταξιοδότηση είναι και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Ηρακλείου, κ. Νίκος Γιγουρτάκης, αναπληρώτρια του οποίου είναι η κ. Μέλπω Περιστέρη, ενώ συνταξιοδοτείται και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Στάθης Κοντογιάννης. Σημειώνεται πως δεν έχει «ανοίξει» ακόμα η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων διευθυντών εκπαίδευσης, που θα γίνει με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Βάφτισε την Κωνσταντίνα

Την κόρη του βάφτισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και παρούσα ήταν και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία ήταν εκείνη που το δημοσιοποίησε.

Και το όνομα της νεοφώτιστης, Κωνσταντίνα.

Όπως έγραψε η κυρία Γεννηματά στο twitter συνοδεύοντας την ανάρτησή της με τη σχετική φωτογραφία: “Μαζί στην πολιτική και στις ανθρώπινες στιγμές.

Στη βάφτιση της κόρης του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Να ζήσεις, Κωνσταντίνα!”.

 

Αγγελοπούλου - Αλέξης Τσίπρας

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Τι μαθαίνει κανείς! Είδατε την αποκάλυψη του Documento για τις πτήσεις της Μαρέβας με το λίαρ τζετ του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου; Τι λέτε; Άλλαξαν οι καιροί; Τώρα το ζεύγος Αγγελόπουλου είναι με τον Μητσοτάκη;

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν ένα από τα ξεχωριστά πρόσωπα, που υποστήριξαν με θέρμη τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα εναντίον των μνημονίων.

Και όλοι θυμόμαστε τη φωτογραφία του νεαρού Παναγιώτη Αγγελόπουλου κάτω από την εξέδρα της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 ή τη δημόσια δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου την ημέρα των εκλογών του 2015 ότι πιστεύει στις αλλαγές.

Το βράδυ των εκλογών του 2015, που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αγγελοπούλου, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε ότι είναι υπέρ της αλλαγής και εκτίμησε πως ο κόσμος έχει κάνει τις επιλογές του. «Τέρμα το παλιό. Η εμφάνιση κάθε νέου στην πολιτική ζωή είναι κάτι το θετικό.

Είμαι απέναντι σε κάθε αντίληψη που θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πρέπει να κινούνται αλλά επιλέγει την ακινησία. Τις βλέπω τις αλλαγές, τις προσδιόρισε η απόφαση των ανθρώπων», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου.

Ήταν η ίδια που τον βοήθησε να συναντηθεί με τον πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον. Η σχέση χάλασε, κανένας δεν ξέρει γιατί. Η Γιάννα παραιτήθηκε από πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, η οποία «ενόχλησε» την «Αυγή», που της επιτέθηκε σφοδρά τότε.

 

καλάμουρα στον κυκλικό κόμβο της Χανιόπορτας

Μα, δεν το βλέπουν;

Μα καλά, κανένας από τον Δήμο δεν περνάει από τη Χανιόπορτα;

Ή τέλος πάντων από έναν κυκλικό κόμβο;

Αναγνώστης μού έστειλε τη φωτογραφία από τη Χανιόπορτα και εντυπωσιάστηκα από τον… καλάμουρα!

Εκτός κι αν είναι από επιλογή αισθητικής!

 

ένας διαφορετικός, παραδοσιακός γάμος του Νίκου και της Καίτης στα Ζωνιανά.

Ένας διαφορετικός γάμος

Ήταν ένας διαφορετικός γάμος στα Ζωνιανά. Φάνηκε δηλαδή από τον πρόγαμο, που εξελίχθηκε σε… βαυαρική γιορτή! Το Σάββατο, όπως ή-ταν φυσικό έγινε και ο παραδοσιακός γάμος του Νίκου και της Καίτης και… κάηκε το πελεκούδι!

Ο Νίκος είναι ο γιος της γιατρού Αργυρής Παρασύρη-Μπάουερ που ζει χρόνια στο Μόναχο.  Ασχολείται πολλά χρόνια τώρα με το πολιτιστικό κίνημα της Κρήτης στη Γερμανία και σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών. Παρόντες και πολλοί από την ομογένεια, με την οποία συνδέεται η Παρασύρη-Μπάουερ.

Ο παραδοσιακός γάμος του Νίκου και της Καίτης στα Ζωνιανά: Το “παρών” έδωσαν και 3 πρόεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, ο σημερινός Μανώλης Κουγιουμτζής και οι δύο προηγούμενοι, Μανώλης Βεληβασάκης και Γιώργος Αεράκης

Το “παρών” έδωσαν και 3 πρόεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, ο σημερινός Μανώλης Κουγιουμτζής και οι δύο προηγούμενοι, Μανώλης Βεληβασάκης και Γιώργος Αεράκης, που ευχήθηκαν στους νεόνυμφους.

 

Το γκάλοπ

Επιτέλους και μια δημοσκόπηση που φαίνεται πως είναι έγκυρη και όχι… μαϊμουδιές. Δεν την παρήγγειλε υποψήφιος, αλλά εταιρεία, που θέλει να μετρήσει άλλα πράγματα, βάζει και…. πολιτικά. Εκεί τώρα θα δούμε πόσο μετράει ο καθένας στην πόλη και στην Κρήτη. Θα σας ενημερώσω.

 

Προνόμιο

Τι λες βρε παιδί μου! Κατηγορηματικά διαψεύδουν συνεργάτες του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη δημοσιεύματα, τα οποία τον εμφάνιζαν να έχει πει στον πρωθυπουργό ότι δεν μετακινείται από το Υπουργείο του. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο κ. Σπίρτζης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού.

 

 

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα

Στα Ανώγεια έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εμμανουήλ Νικ. Ξυλούρη (Τζιτζή), οπλαρχηγού των απελευθερωτικών αγώνων τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, βουλευτές.

 

Λύση

Σήμερα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, με θέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 16:00. Φαίνεται πάντως πως βαζουν πλέον θέμα με μετακίνηση του Σκουρλέτη στο κόμμα και ο Τσίπρας ψάχνει λύση. Αλλά κι ο Παππάς, που δεν τα έχει καλά με τον Τσακαλώτο, δεν περνάει εύκολα…Οπότε να ξαναβάλει στο τραπέζι τον Σκουρλέτη, να ησυχάσει.

 

Θηρία

Πολλά παράπονα από την περιοχή του Καράβολα. Τα ποντίκια, που μοιάζουν με… θηρία, κάνουν πάρτι στην περιοχή. Μήπως πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση του Δήμου και των υγειονομικών υπηρεσιών, πριν σκάσει κανένα κρούσμα;

 

Πειρασμός

Εντάξει, είναι πειρασμός τα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, καλό είναι να μην… ξεφεύγεις για μερικά like! Εάν τώρα βγαίνεις με μπικίνι, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου μέχρι τις εκλογές;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει