Σε δημόσια διαβούλευση τα προσχέδια για τις λαϊκές αγορές

208

Στην κατεύθυνση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης σε σχέση με τη λαϊκή της Νέας Αλικαρνασού βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο δήμαρχος σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Μαρίνο Παττακό, Πέτρο Ινιωτάκη και Στέλλα Αρχοντάκη, συνάντησε τον Διευθυντή των φυλακών, ο πρόεδρος των εργαζομένων και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να συζητήσουν τις όποιες ενστάσεις υπήρχαν και να δοθούν απαντήσεις σε όποιες επιφυλάξεις.

Οι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τα προσχέδια που έχουν ετοιμάσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και έκαναν σαφές μαζί με το δήμαρχο, πως μια οργανωμένη λαϊκή στη Νέα Αλικαρνασσό θα έρθει να επιλύσει προβλήματα και δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα.

Οι εκπρόσωποι των φυλακών διαπίστωσαν τις αγαστές προθέσεις του Δήμου Ηρακλείου και του δημάρχου προσωπικά, ενώ συμφώνησαν πως εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες διασφαλίσεις δεν είναι αρνητικοί.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της δεσμεύθηκε πως θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, θα υπάρξουν οριοθετημένες «νεκρές ζώνες», υψηλά πλέγματα, αλλά και ζώνες διαφυγής και διόδου, που δεν πρόκειται να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού.

Η δημοτική αρχή απάντησε επίσης και στα θέματα στάθμευσης, δηλώνοντας πως πρόκειται να διαθέσει με κατάλληλη διαμόρφωση το χώρο στάθμευσης του πρώην «Φάρος», για τις σταθμεύσεις κατά την ημέρα της λαϊκής.

Μετά τη σύσκεψη  αναφέρθηκε πως εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και φτάσουν στο τελικό στάδιο, υπάρχει η πρόθεση για μια ευρύτατη διαβούλευση, προκειμένου να καμφθούν όλες οι αναστολές, αλλά και να επιλυθεί ακόμα και το μικρότερο πιθανό πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή θεωρεί αρκετά θετική τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι βάζει τις βάσεις για τη δημιουργία λαϊκών αγορών σε συγκεκριμένους χώρους, με κατάλληλες υποδομές και προϋποθέσεις, που έρχονται   να βελτιώσουν συνολικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, έχει ζητηθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου η μεταφορά της λαϊκής να μπορέσει να ολοκληρωθεί πριν την ολοκλήρωση του 2018.

Μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η δημοτική αρχή δείχνει ότι αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα σοβαρά προβλήματα, έχοντας προχωρήσει σε διαδικασίες λύσεων, τόσο για το θέμα της λαϊκής του Μασταμπά, όσο και για το θέμα της λαϊκής της Αλικαρνασσού, αφήνοντας σε μοναδική εκκρεμότητα το ζήτημα της λαϊκής των Καμινίων που πρέπει να επιλυθεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει