“Να κερδίσουμε το στοίχημα της εργασίας”

245

Για τους ανθρώπους του μόχθου μίλησε από τη Σύρο ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί, το Δημαρχείο ανέδειξε τοn στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας.

Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, υπογραμμίζοντας έτσι τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας.

Στη Σύρο κομβικό γεγονός αποτελεί η επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τον πρωθυπουργό να θυμίζει ότι είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία. Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα). Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, μια πρωτοβουλία που η δημοτική Aρχή θα… βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.

Στην αντιφώνησή του ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός είπε και αυτός πως τα ναυπηγεία είναι κυρίαρχο θέμα για το νησί και η επίσκεψη Τσίπρα ενέχει μεγάλο συμβολισμό, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά έργα.

Του πρόσφερε δε, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν,οι κ.κ. Παππάς, Πιτσιόρλας και Σαντορινιός,  περπάτησαν  προς το δημαρχιακό μέγαρο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει