Κανονικά στη σέντρα, παρά το μπαράζ

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

183

Κανονικά ξεκινάει σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ παρότι χθες δημιουργήθηκε θέμα με την απόφαση    της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για μπαράζ μεταξύ του 13ου της μεγάλης κατηγορίας με τον 2ο της Β` Εθνικής.

Η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε χθες  να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα με την προκήρυξη, που είχε στείλει (τρεις να πέσουν και μία να ανέβει) και να υπάρξει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ακυρωθεί η ετυμηγορία της Ομοσπονδίας, αναφορικά με τον αριθμό των ΠΑΕ που θα υποβιβασθούν – προβιβασθούν προς και από τη Β’ Εθνική.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους πάντως, η παλιά προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας (με το 3-1 πτώσης – ανόδου) δεν έχει καμία ισχύ πια και υποχρεωτικά θα πρέπει να διορθωθεί, κάτι που θα συμβεί αναγκαστικά όταν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ απορρίψουν το αίτημα της διοργανώτριας της μεγάλης κατηγορίας.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι  οι ελπίδες της Σούπερ Λίγκας να κερδίσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο είναι από μηδενικές έως ανύπαρκτες.

Η ΕΠΟ ως υπερκείμενη αρχή έχει τον τελευταίο λόγο (βάσει κανονισμών) όταν υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στις διοργανώτριες για τις προκηρύξεις, έτσι είχε δικαίωμα να αποφασίσει αυτή ανάμεσα στο «3-1» που ήθελε η Σούπερ Λίγκα και το «4-2» που ζητούσε η Ένωση Β’ Εθνικής.

Διπλό μπαράζ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε, λοιπόν, χθες  η τελευταία θέση της 14άρας από το 2019-20 Σούπερ Λίγκας να προκύψει από μπαράζ με την 13η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας να αγωνίζεται σε διπλούς αγώνες με τη δεύτερη της Β’ Εθνικής στο τέλος της σεζόν 2018-19.

Έτσι δεν ισχύει το πέφτουν τρεις και ανεβαίνει μόνο ένας, που είχε ψηφίσει στη δική της προκήρυξη η Σούπερ Λίγκα αλλά ούτε το να πέσουν τέσσερις και να ανέβουν δύο, που ήθελε η Β’ Εθνική.

Η απόφαση κρίθηκε με ψήφους 10-6.

Επίσης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Super League2 και της νέας Football League, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Football League.

Αλετράς: «Θέλαμε ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα»

Με χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργος Αλετράς τόνισε ότι «η θέση του ΟΦΗ ήταν ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα έκανε κακό στις ομάδες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει