επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

193

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο! Μεγάλη μέρα για το Ηράκλειο, σημαντική επέτειος για την Κρήτη η 25η Αυγούστου. Να θυμόμαστε γιατί αλλιώς χαθήκαμε…

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ήταν η υποδοχή του Τσίπρα στη Σύρο. Για όσους ψάχνονται γενικώς και αορίστως…

ΤΕΛΙΚΑ, πόσο άθλιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί. Και δεν ορρωδούν προ ουδενός για να πετύχουν τον στόχο τους. Πάει ο Τσίπρας στο Μάτι εν κρυπτώ και με την κάμερα της ΕΡΤ και λένε οι άλλοι ότι ήταν σκηνοθετημένο, ότι η δημοσιογραφία στα… χειρότερά της κλπ.

ΠΑΕΙ ο Μητσοτάκης στο Μάτι προχθές τα ίδια το Μαξίμου. Η δημοσιογραφία, στα… καλύτερά της κ.λπ γιατί ήταν μόνο ο ΣΚΑΪ εκεί κ.λπ. Και καλά το σχέδιό τους, αλλά το μικρόφωνο του Άλφα δεν το είδαν;

ΦΟΒΕΡΕΣ μεταγραφές γίνονται αυτές τις μέρες στα κόμματα. Ο Αλέξης μαζεύει ό,τι βρει από το ΠΑΣΟΚ και πάει για… διεύρυνση στην Κεντροαριστερά.

ΑΦΟΥ ο Χαρωνίτης έχει πάρει την ευχή του Πολάκη, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Θα τον δούμε τώρα και από την άλλη… μπάντα!

ΟΛΑ δείχνουν ότι στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν νυν βουλευτές του Ποταμιού, όπως οι Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός, αλλά και ο Γιώργος Μαυρωτάς, όχι όμως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος.

ΚΑΠΟΙΟΙ βέβαια λένε στον Μητσοτάκη τι τους θέλει αφού ό,τι ήταν να πάρει από το Ποτάμι το πήρε… Κι όμως τα στελέχη κάτι προσδίδουν…

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ στο Δημόσιο όσοι επλήγησαν στο Μάτι αλλά με ποια διαδικασία; Όπως αναφέρει η απόφαση, οι συγγενείς θυμάτων ή των τραυματιών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ που επιθυμούν να διοριστούν στο Δημόσιο, όπως προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτοδίκαια με την αίτηση παραιτούνται από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις.

ΑΥΤΟ με την πρώτη ανάγνωση, αφού η απόφαση δεν το διευκρινίζει,  σημαίνει ότι ουσιαστικά θα παραιτούνται από την προσφυγή στην Δικαιοσύνη για τυχόν αποζημιώσεις για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων. Αλλά το Υπουργείο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα συμψηφισμού. Πάλι καλά.

ΖΗΤΑΝΕ δικηγόρο στον Διαστημικό Οργανισμό. Λογικό μού φαίνεται. Η εξειδίκευση του  επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law) οπού σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πρέπει εκτός από πτυχίο Νομικών, να έχει «συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη»! Ποιος δικηγόρος δεν έχει πάει σε 2-3 διαστημικές αποστολές;

ΜΕΓΑΛΟΣ άνθρωπος, επόμενο ήταν. Αποφυλακίστηκε για λόγους … υγείας ο Αριστείδης (Άρης) Φλώρος, ένας από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, ο οποίος εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΤΟΝ… 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας. Δύσκολα πράγματα τα γηρατειά.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει