Χρηματοδότηση για 2 δρόμους

204

Στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, μετά από απόφαση χρηματοδότησης του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσονται οι δρόμοι Καστέλι  – Μαθιά και Καστέλι – Αμαριανό.

Πρόκειται για δύο δρόμους μεγάλης τοπικής σημασίας για την ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι οποίοι ενώνουν κατά 2,5 χιλιόμετρα την υφιστάμενη διαδρομή.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι ημιτελείς και θα ολοκληρωθούν με έργο που έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Από τους τοπικούς φορείς χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ενδοχώρας και ειδικά για τα δύο χωριά που εξυπηρετούν, τα οποία θα αποκτήσουν καλύτερες οδούς πρόσβασης προς το τοπικό κέντρο που είναι το Καστέλι.

Την ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης στην αντιπροσωπεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που τον επισκέφθηκε με επικεφαλής τον δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μαθιάς Μαρία Δασκαλάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Κυριακάκη και Μανόλης Κουρλετάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει