Αλλάζει η πλατεία Σούδας

161

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας στην είσοδο του λιμανιού Σούδας καθώς από το ελεγκτικό συνέδριο, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, έχει ήδη ελεγχθεί η απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου.

«Η εξέλιξη αυτή ξεκλειδώνει το έργο της ανακατα

σκευής της κεντρικής πλατείας Σούδας. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, που οραματίστηκε ο πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περράκης και το οποίο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησής του. Είναι βέβαιο ότι μέσα στο 2019 θα προκύψει ο ανάδοχος εργολάβος για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο», υποστήριξε σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας συνολικής επιφάνειας 5.000 τετραγωνικών μέτρων και προβλέπει την δημιουργία μεγάλου ελεύθερου χώρου πλατείας με στέγαστρα, φύτευση, σιντριβάνι και κανάλι νερού, την διαμόρφωση των καθέτων δρόμων και των πεζοδρομίων σε ισοσταθμία, τον περιορισμό της στάθμευσης και την αύξηση των στεγασμένων περιοχών.

Προτείνεται η χρήση βιοκλιματικών καινοτόμων υλικών όπως η άσφαλτος με φωτοκαταλυτική επίστρωση και οι πλακοστρώσεις με ψυχρά υλικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει