Στο Μάτι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

114

Στο Μάτι βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του δεσμεύτηκε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιγαν που έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι και χιλιάδες άλλοι την περιουσία τους».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη στην περιοχή».

Δεσμεύτηκε, τέλος, «να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή αλλά και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος

Επίθεση

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων την επίσκεψή του στο Μάτι το μεσημέρι της Πέμπτη εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πήγε σαν τον κλέφτη», ενώ εξαπολύεται επίθεση και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το γεγονός ότι κάλυψε τηλεοπτικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής , ο κος Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη «κομματική» κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες.

Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια».

 

Στην περιοχή και ο υπουργός Υποδομών

Στο Μάτι βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έναν μήνα μετά από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουνίου, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη.

Ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση της περιοχής και μίλησε με κατοίκους και φορείς, τονίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Είπε ακόμα ότι οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που κάηκαν ολοσχερώς συνεχίζονται.

«Μέσα σε έναν μήνα από την τραγωδία που ζήσαμε στην Αττική, με εντολή του πρωθυπουργού υπάρχει καθημερινή επίβλεψη των εργασιών που γίνονται για την αποκατάσταση της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαν γίνει πάνω από 4.900 αυτοψίες με μηδενική γραφειοκρατία, ενώ 1.800 οικογένειες έχουν λάβει το έκτακτο βοήθημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Προσέθεσε δε ότι όσες οικογένειες δεν μπόρεσαν να λάβουν το βοήθημα λόγω λαθών στις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν ενημερωθεί ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να λάβουν το έκτακτο βοήθημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει