ΜΕΣΣΑΡΑ: Η Περιφέρεια ανέλαβε τη μελέτη για τον δρόμο

172

Η Περιφέρεια θα προχωρήσει τη μελέτη για τον δρόμο από την παράκαμψη του Ζαρού, έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ενισχύει την οδική ασφάλεια και ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, σε αντιπροσωπεία του Ζαρού με επικεφαλής τον δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη, που επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης.

«Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η παράκαμψη Ζαρού» εξήγησε στον Περιφερειάρχη ο Γιώργος Αρμουτάκης για να προσθέσει: «Ο οικισμός είναι επιβαρυμένος κυκλοφοριακά αφού τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό διασχίζουν τον οικισμό δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η παράκαμψη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ζαρού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, καθώς και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Μαρής και Λάμπρος Καμπουράκης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ζαρού Γεώργιος Φυλακτάκης, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού Ζαχαρίας Χαλκιαδάκης, ο σύμβουλος Ανάπτυξης Γιώργος Δροσανάκης, ο πρόεδρος της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. Γεώργιος Σταματάκης και ο μελετητής Μιχάλης Βαρδουλάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει