ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

380

Οι παρέες του Γιάννη

Πω, πω… τι έπαθε ο Γιάννης Χαρωνίτης; Να τον λένε τα αθηναϊκά μέσα… “πουλέν” της Φώφης και ότι τον έκλεψε ο Σπίρτζης στον ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα… κλαίνε όλοι!

Στο ΠΑΣΟΚ για το “πουλέν” που έχασαν και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον είχαν κάνει μεταγραφή πιο μπροστά.

Ο δε Χαρωνίτης κλαίει γιατί εάν ήταν νωρίτερα ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πάρει πιο μπροστά την ωραία θεσούλα.

Φαντάζομαι τώρα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ -που… γελά με αυτά που γράφουμε, όπως μου λένε… (μωρέ πήρα εγώ τη καρέκλα, σου λέει…)- θα προσέχει περισσότερο τις παρέες του.

Και δεν εννοώ τον Σπίρτζη.

 

Για τους μνηστήρες

…Είπα Σπίρτζης και είδα ότι σχολίασε τη δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας».

«Πρέπει κάποια στιγμή να δει τα στελέχη του κόμματός της πριν μιλήσει για τον Αλέξη Τσίπρα, για να δούμε ποιοι είναι οι αδίστακτοι μνηστήρες της εξουσίας, ποιοι ήταν δεκαετίες σε υπουργικούς θώκους, ποιοι επιθυμούν να ξαναείναι μετά τρεις δεκαετίες, και ποιο είναι το έργο των στελεχών που σήμερα έχει η κ. Γεννηματά στην πρώτη γραμμή του κόμματός της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τόνισε επίσης πως «θα ήταν καλό να θυμηθεί (η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ) πώς ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τι ιδεολογικά προτάγματα είχε και θα ήταν καλό επιτέλους να σταματήσει τον “έρωτα” που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια με τη συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για να τιμήσουν και την πολιτική αφετηρία που είχαν».

 

Αυτό το αεροδρόμιο

Η λύση είναι να κάνουμε ένα κυκλικό αεροδρόμιο, όπως αυτό που παρουσίασαν πρόσφατα οι Αμερικάνοι».«Μην ψάχνετε τον Σπίρτζη!

Η λύση είναι να κάνουμε ένα κυκλικό αεροδρόμιο, όπως αυτό που παρουσίασαν πρόσφατα οι Αμερικάνοι».

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φίλος από το Καστέλλι, που θεωρεί πλέον ότι γενικότερα στο έργο αυτό υπάρχει μεγάλη κοροϊδία:

-Τώρα το κατάλαβες;

Τον ρώτησα.

-Όχι, αλλά τώρα φαίνεται από τις κινήσεις που γίνονται ότι μας παίζουν.

Δες πάντως το σχέδιο με το μοντέρνο αεροδρόμιο.

Να κάνουν ένα τέτοιο!

 

Τήρησε τον λόγο του

«Θα σε παντρευτώ, μόλις βγούμε από τα μνημόνια». Είναι μια φράση που φημολογείται ότι έχουν πει την τελευταία οκταετία πολλοί άντρες, που ήθελαν να… αποφύγουν την «κρεμάλα». Κι αυτό διότι η έξοδος από τα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης φάνταζε ως κάτι απίθανο.

Εδώ και δύο ημέρες, ωστόσο, τυπικά είμαστε… εκτός κι ένας από τους άντρες βρέθηκε μπροστά στο χρέος του. Αυτό της δέσμευσης για γάμο, για να μην μπερδευόμαστε.

Ο Θεόφιλος παντρεύτηκε, λοιπόν, την εκλεκτή της καρδιάς του, Ηλιάννα, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Της είχα πει ότι θα παντρευτούμε, όταν βγούμε από τα μνημόνια… Γιατί, ρε Τσίπρα;»

Τις φωτογραφίες αναδημοσίευσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε: «Γαμπρέ, πρόσεχε τι τάζεις.

Παρόλα αυτά, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Να ζήσετε ευτυχισμένοι!”.

 

Η φωτογραφία- υπόσχεση του Θεόφιλου Κωστούλα προς την Ηλιάνα Στεφανίδου ότι θα παντρευτούν μετά την έξοδο από τα μνημόνια,

Κάλεσε και τον Αλέξη!

Η φωτογραφία- υπόσχεση του Θεόφιλου Κωστούλα προς την Ηλιάνα Στεφανίδου ότι θα παντρευτούν μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και η χιουμοριστική ανάρτηση για το θέμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη συμβουλή προς τον γαμπρό “να προσέχει τι τάζει” μονοπωλεί τις συζητήσεις στην Καβάλα και στη χώρα.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ήταν αυτή που τέλεσε τον πολιτικό γάμο και με δηλώσεις της αναφέρθηκε σε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή για το ζευγάρι. «’Ηταν πραγματικά μια ωραία στιγμή στο Δημαρχείο. Τα παιδιά με παρακάλεσαν να τους παντρέψω και με μεγάλη χαρά δέχτηκα να πάρω τη θέση του αντιδημάρχου που τελεί τους γάμους.

Μετά τον γάμο εμφανίστηκαν τα πλακάτ όπου αναφερόταν η υπόσχεση του γαμπρού, που τα είχαν έτοιμα οι καλεσμένοι. Είχε πολύ νεαρόκοσμο ο γάμος και γελάσαμε πολύ με τα συνθήματα… Να προσέχουν και οι λοιποί τι τάζουν, θέλει προσοχή μεγάλη» δήλωσε η κ.Τσανάκα.

Η δήμαρχος υποστήριξε πως η «ανάρτηση μάς χάρισε χαμόγελα και βάλαμε λίγο χιούμορ στη ζωή μας. Αξίζει τον κόπο, γιατί ο καθένας έχει τόσα ζόρια και έννοιες. Όλοι το έχουμε ανάγκη το γέλιο, έστω και για πέντε λεπτά».

Χαρακτηριστικό είναι πως κάτω από την ανάρτηση του πρωθυπουργού και τις ευχές για τον γάμο απάντησε ο γαμπρός, Θεόφιλος Κωστούλας, διαιτολόγος στο επάγγελμα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στον θρησκευτικό γάμο, που θα τελέσει με τη γυναίκα του του χρόνου στην Καβάλα.

 

@patris
Ενώ εμείς βγήκαμε από το μνημόνιο, στις 10 Σεπτεμβρίου θα έρθουν οι “θεσμοί” για έλεγχο… Αλέξη, να κάνετε πως κοιμάστε!
Via Vasilis

 

Ετοιμάζει σούπερ αυτοκίνητο

Ένα σούπερ ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος «Καλάσνικοφ» με βάση το αμάξωμα του αυτοκινήτου IZ.

«Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο CV-1 θα βασίζεται σε κάποια πρωτότυπα τεχνολογικά συστήματα.Το αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε με βάση το αμάξωμα του αυτοκινήτου ΙΖ-21252 “Κόμπι”, είναι αυτό πάνω στα οποίο θα δοκιμασθούν όλα αυτά τα νέα συστήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου.

Το νέο αυτοκίνητο θα έχει τον δικό του εγκέφαλο, ρωσικής κατασκευής, ο οποίος θα ελέγχει τα πάντα από το κινητήρα έως την μπαταρία. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, η ονομαστική ισχύς του κινητήρα CV-1 είναι 220 ΚW, ενώ η μέγιστη ισχύς θα είναι 500KW. Το νέο αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 350 χιλιόμετρων.

 

Κράτησε και… πισινή!

Τον άκουσα κι εγώ τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε τα καλύτερα για τον Αρναουτάκη και τον Κατσιφάρα, αλλά κράτησε και… πισινή. Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ρήγας είπε ότι “αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε σε Δήμους και Περιφέρειες μια άλλη αντίληψη για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών να επικρατήσει αυτή η λογική. Με βάση αυτή την αντίληψη θα κινηθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι περιφερειάρχες Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης και Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, έχουν παίξει θετικό ρόλο, αλλά δεν πρέπει να συμπεριφέρονται ηγεμονικά”.

 

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης

Κενή η θέση

«Ορφανή» μένει από σήμερα η θέση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αφού ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης του κ. Δημήτρη Αποστολάκη. Όπως λέει ο κ. Αποστολάκης στην «Π», αποφάσισε να παραιτηθεί για λόγους οικογενειακούς, προσωπικούς και κόπωσης.

«Είχα πάρει την απόφαση να παραμείνω μέχρι τη λήξη της θητείας μου, στις 31 Ιουλίου. Όταν γνωστοποιήθηκε η παράταση, υπέβαλα παραίτηση», εξηγεί. Όπως λέει, το Υπουργείο πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για να αναπληρωθεί το κενό που δημιουργείται στην υπηρεσία.

Άτυπα ο κ. Αποστολάκης θα μείνει στη διεύθυνση, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα που «τρέχουν», λίγες μόνο μέρες πριν και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο ίδιος εντός της τρέχουσας χρονιάς αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί.

 

η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. 

Δεν ξεχνάνε τη… 13η

Να τη πάλι την υπουργό μας. «Εμείς δεν ξεχνάμε τη 13η σύνταξη, για εμάς είναι όρος και μέλλον. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις συντάξεις του ελληνικού λαού», τόνισε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Οι συντάξεις είναι για εμάς εμβληματικές. Το 2016 ο πρωθυπουργός έδωσε το υπερπλεόνασμα». Αντίθετα, «ο “άλλος” κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις συντάξεις του ελληνικού λαού, γιατί έχει ιδιωτικές ασφαλίσεις, ο “άλλος” κόσμος, που δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια, έκοψε αγρίως τις συντάξεις και σήμερα μας εγκαλούν, όπως τότε για “μονομερείς ενέργειες”».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις τελευταίες επαφές Μητσοτάκη στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες και για το θέμα των συντάξεων, η κ. Φωτίου είπε χαρακτηριστικά: «είναι το “Βάστα Ρόμελ γιατί καήκαμε!”».

 

Δεν υπάρχει σωσμός!

Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα. Ο δεσπότης αυτός ασχολείται με τον Βερύκιο, που ασχολήθηκε με την… Παναγία!

Τι να πεις και τι να αφήσεις; Την πνευματική ποινή του αφορισμού στον δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο, επέβαλε με απόφασή του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, για την προσβλητική ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter, όπου απεικονίζονταν η Παναγία κι ο Χριστός με πρόσωπα αρουραίων.

«Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

 

ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τον δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο

Ούτε ο Βερύκιος σώζεται!

…Και συνέχισε λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος ούτε εξομολογήθηκε σε πνευματικό ούτε τα εγκλήματα συγχωρούνται με ένα “συγγνώμη” αλλά «ακολουθεί ο Νόμος, το Δικαστήριο και η ποινή της φυλακίσεως». Διευκρινίζει δε ότι ο Βερύκιος «δεν σώζεται ούτε και με χίλια ακόμη συγγνώμη».

Στο κείμενό του τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πνευματική ποινή, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, θα ισχύει «έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών». Ο Μητροπολίτης, εξάλλου, στρέφεται και κατά της Ιεράς Συνόδου, γράφοντας ότι ανέμενε ματαίως «να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημα» του Δήμου Βερύκιου, αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, διότι «πάσχει από βαρηκοΐα» στην υπόθεση αυτή, ενώ αντέδρασε σε δική του ανάρτηση κατά των ομοφυλοφίλων.

 

Πόρισμα

Η εσωτερική… ΕΔΕ, που έγινε στο κόμμα, βρήκε τον άνθρωπο που έκανε τη διαρροή. Εάν κατάλαβα καλά, έπεσε τηλέφωνο και έτσι άρχισαν όλα. Από εκεί και μετά δεν κάνει εντύπωση ότι έγιναν ξεχωριστές συναντήσεις. Θα γελούσε και ο Αριστοφάνης.

 

Η θέση

«Θα μιλήσω για το παρασκήνιο» είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Το θέμα βέβαια της εξόδου του από το ψηφοδέλτιο έχει παρασκήνιο, αλλά τι ενδιαφέρον έχει όταν ξέρουμε ότι ο Μητσοτάκης το κάνει για λόγους ανανέωσης, αλλά και διότι ενδιαφέρεται η Ντόρα; Το θέμα είναι να μας πει εάν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει άλλη… θέση; Έχει σημασία που το ρωτάω…

 

Μυρίζει

Μιας και αναφέρθηκα στον Μαρκογιαννάκη. Διάβασα με πολλή προσοχή τον Μανόλη Σκουλάκη για το τι είπε. Έκανε λόγο για «αιτία πολέμου (casus belli)», εάν υλοποιηθούν τα σχέδια Σπίρτζη, που αφορούν τους σχεδιασμός του ΒΟΑΚ και προειδοποίησε ότι θα πρωταγωνιστήσει σε αντιδράσεις των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών την προεκλογική περίοδο, εάν «δεν αναθεωρηθεί αυτή η σκέψη». Αλλά άφησε κι αιχμές κατά Αρναουτάκη! Λέτε να του μυρίζει;

 

Μερομήνια

Αναρωτιέμαι ακόμη τι του ήρθε του καθηγητή κ. Λέκκα να ασχοληθεί με τα… μερομήνια; Από εκεί θα μάθουμε τον καιρό; Προσπαθώ να καταλάβω εάν πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας.

 

Η φωτογραφία

Από τον αναγνώστη μου Μηνά Μαυροειδή πήρα σχόλιο για τη χθεσινή φωτογραφία της δεύτερης σελίδας: Αρχές δεκαετίας τού 50, οδός Αγίου Μηνά. Η δεξιά οικοδομή, που υπάρχει και σήμερα ανήκε στο συμβολαιογράφο κ. Μηλιαρά Ζαχαρία. Αριστερά η οικοδομή Αρχοντάκη (μετέπειτα σχολείο Μπουρλότου και Μητρόπολη γύρω στο 63/65). Στο ισόγειο φαίνεται το κορνιζάδικο του πατέρα μου, Ηλία Μαυρουδή».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει