Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

900

Μία μοναδική συναυλία  κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον κήπο του Μουσείου, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. Συμμετέχουν η Ιωάννα Φόρτη και το μουσικό σύνολο Vamos Ensemble.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Πανσέληνος Αυγούστου» και του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα σύνολο από δεκαοχτώ επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, µε σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας.

Με βάση το χωριό του Βάµου στα Χανιά, όπου ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και µε καταγωγή από διαφορετικά μέρη, όχι µόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζουν µμουσικές του κόσμου µε εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές αλλά και παντρέματα από  μουσικές φαινομενικά ασύνδετες.

Έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική µμουσική, ο Βαµβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Bregovic τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική.

Μαζί τους η Ιωάννα Φόρτη, µια ιδιαίτερη ερμηνεύτρια, µε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα) και μια μοναδική ικανότητα να περνά μέσα από πάμπολλα µμουσικά ιδιώματα, θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο πάντα µε τον χαρακτηριστικό ήχο των Vamos Ensemble.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει