Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εντυπωσιακή άνοδος του δείκτη

136

Μετά από αρκετές προσπάθειες και έντονες διακυμάνσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε τελικά χθες να εκδηλώσει μια ικανοποιητική αντίδραση, προσεγγίζοντας εκ νέου τις 720 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,02% κλείνοντας στις 719,46 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 700,27 μονάδων (-0,70%) και 719,56 μον. (+2,04%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,9 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 35,9 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά θα πρέπει στις επτά συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του μήνα να επανέλθει πάνω από τις 736 μονάδες για να μπορέσει να δοκιμάσει με περισσότερα εφόδια την πρώτη σημαντική αντίσταση του επιπέδου των 743-750 μονάδων.

Πάντως η αγορά, έδειξε να περιμένει την αντίδραση, η οποία μόλις άρχισε σιγά-σιγά να εκδηλώνεται πήρε διαστάσεις. Άλλωστε από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου η αγορά έχει πιεστεί σε βαθμό που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη των εισηγμένων.

Δεν χωρεί άλλωστε αμφιβολία ότι η χώρα δεν βρίσκεται εκεί που ήταν ένα χρόνο πριν, για να κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης σε εκείνα τα επίπεδα, ούτε και αξίζουν αρκετές εισηγμένες την επενδυτική “αδιαφορία”. Υπάρχουν μάλιστα κλάδοι, όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα και το λιανεμπόριο, που δείχνουν σαφή σημάδια ανάκαμψης.

Στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη διπλή καταδίκη των δύο πρώην συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου και ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το ρεκόρ της μεγαλύτερης bull market, που ημερολογιακά σπάει σήμερα. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου με το χρυσό να σημειώνει μικρά κέρδη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει