ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

639

Έρευνα για τις καμπάνες

Και με το δίκιο της! Αυτά γίνονται σε μια τριτοκοσμική χώρα. Έρευνα ξεκινά η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί της Ιθάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα κατά την άφιξη του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται: «Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

 

Τρολάρουν τον Σπίρτζη

Τρολάρουν τον Σπίρτζη

Το… τερμάτισε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου! Και χθες εξέδωσε… silver alert για τον Χρήστο Σπίρτζη!

“Την ημέρα που εξαφανίστηκε κρατούσε κορνίζα του Άρη Βελουχιώτη και ψέλλιζε ασυναρτησίες…

Ο λόγος του συμβόλαιο” γράφουν.

Σκληρό τρολάρισμα, τώρα αναμένεται η απάντηση του υπουργού!

 

 

Αχ αυτή η κολόνα…

Στο Ηράκλειο χρόνια τώρα οι κολόνες της ΔΕΗ ξεφυτρώνουν επάνω σε ασφυκτικά στενά πεζοδρόμια (συχνά ανάμεσα στις ράμπες τυφλών)Στο Ηράκλειο χρόνια τώρα οι κολόνες της ΔΕΗ ξεφυτρώνουν επάνω σε ασφυκτικά στενά πεζοδρόμια (συχνά ανάμεσα στις ράμπες τυφλών) ή και το αντίστροφο.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι η αθλιότητα αυτή συμβαίνει, αλλά ότι δεν αποκαθίσταται.

Και μπορεί για τους πολλούς η κατάσταση αυτή να είναι απλώς δυσλειτουργική, αλλά κάποιους άλλους τούς πονάει και τους βασανίζει καθημερινά.

Η Γεωργία Ξημεράκη, ένα κορίτσι με κινητικά προβλήματα, αναδεικνύει το πρόβλημα μέσα από το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αβέρωφ, όπου η πρόσβαση για έναν άνθρωπο σε καροτσάκι είναι αδύνατη, καθώς από όποια πλευρά του πεζοδρόμιου και αν σταθεί ο στύλος της ΔΕΗ την εγκλωβίζει.

Η μόνη λύση είναι να κινηθεί από το οδόστρωμα, αν φυσικά δεν έχει παρκάρει μηχανάκι, ή αν η χαλαρή κίνηση της ροής των οχημάτων επιτρέψει μια τέτοια παρακινδυνευμένη επιλογή.

Και το ερώτημα είναι, πότε θα μπει τέλος στην απάνθρωπη αυτή ιστορία, που είναι δυστυχώς βέβαιο ότι εάν αφορούσε ένα «έργο βιτρίνας», με συνοπτικές διαδικασίες θα είχε αποκατασταθεί.

 

Νεαρός άνδρας αποφάσισε να πάρει σήμερα το τρένο στην Αυστρία συνοδευόμενος από ένα… άλογο,

Πήρε και το άλογο μαζί!

Νεαρός άνδρας αποφάσισε να πάρει σήμερα το τρένο στην Αυστρία συνοδευόμενος από ένα… άλογο, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που τράβηξαν συνεπιβάτες του και ανήρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων ÖBB.

Στις εικόνες διακρίνεται ο άνδρας, ο οποίος φοράει ένα μεγάλο καπέλο, μέσα στον συρμό κρατώντας από τα χαλινάρια ένα καστανόχρωμο άλογο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τραβήχθηκαν στο Μπαντ Γκόισερν (κεντρική Αυστρία), σε γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου στις Άλπεις, όπως έγινε γνωστό από την ÖBB.

Η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό και το Twitter «πήρε φωτιά».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλό να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

 

@patris
Κι επειδή βλέπω πως δεν με διαβάζετε καλά, στο τέλος ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη μόνος.  Οι υπόλοιποι έχουν … πεθάνει.
Via Omiros

 

Του έδειξε την πόρτα

Τον δρόμο της εξόδου προς τον Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές του ΑΝΕΛ έδειξε και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας πως με την «έξοδο» της χώρας «δεν συντρέχουν πλέον οι συνθήκες συμμαχίας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και απαντώντας σχετικά με τη συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «οι συνθήκες που επέβαλαν αυτή την τακτική συμμαχία δεν συντρέχουν πια».

«Αλλάξαμε ιστορική σελίδα και ο καθένας θα κάνει τους λογαριασμούς του και θα πορευτεί» τόνισε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας μια θέση παλαιότερη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η λήξη του προγράμματος στήριξης σηματοδοτεί και αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες και τις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν κατά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

 

Ο κ. Τσακαλώτος

Η σπόντα του Ευκλείδη

Ε, δεν θα μπορούσε να λείπει από την… Οδύσσεια και ο Ευκλείδης! Ο κ. Τσακαλώτος με δήλωσή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών, φροντίζει να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε ως άλλος Οδυσσέας:

“Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων”.

H δήλωση-απάντηση του Τσακαλώτου στον Τσίπρα έχει τη σημασία της. Και αυτός μίλησε με γρίφους για Ιθάκη, Οδυσσέα, μνηστήρες κλπ. Όμως η δήλωσή του αυτή, έπειτα από πολύ καιρό και με αφορμή το τέλος του μνημονίου, είχε και μία σπόντα. Μάλλον όχι ασήμαντη.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει ως εξής: “Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού.

Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων”.

το έργο κατασκευής της ράμπας στου Κοκκίνη Χάνι ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε αλλά οι πινακίδες παραμένουν

Οι πινακίδες παραμένουν

Δεν βλέπω τίποτα περίεργο.

Παρά μόνο την αβελτηρία των υπηρεσιών.

Υποτίθεται ότι το έργο κατασκευής της ράμπας στου Κοκκίνη Χάνι ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε  στις 3 Αυγούστου.

Ωστόσο, η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών προς τον Β.Ο.Α.Κ. συνεχίζεται εξαιτίας των πινακίδων που δεν ξηλώθηκαν και λένε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση!

Καλό είναι ώστε να ξηλώσουν τις 8-10 πινακίδες, να βάλουν και φωτιστικά να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι οδηγοί.

 

η κα. Σμαράγδα Σαρδελή

Μα είναι αγανακτισμένη;

Τελικά δεν ήταν και τόσο αγανακτισμένη πολίτης, όπως την παρουσίασαν κάποια μέσα, η κα. Σμαράγδα Σαρδελή που ανέβασε τα video από τη βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη και φωνάζει “ανεπιθύμητος”.

Είναι τ. αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Δ.Ε Κεφαλληνίας-Ιθάκης της ΝΔ.

Για να τα λέμε όλα… (όχι βέβαια πως οι προηγούμενοι αγανακτισμένοι δεν ήταν… ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι άλλο ε;)

 

Ιταμός και αμετανόητος

Την απόφαση του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό σχολίασε με προκλητικός ύφος ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απειλώντας, μάλιστα, τη χώρα μας.

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας (MHP) σε εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά του κόμματός του σχολίασε την απόφαση υπενθυμίζοντας απειλητικά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, η απόφαση είναι «μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας.

Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από τέτοιες συμπεριφορές» ανέφερε.

 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Επιβεβαίωση

Και πριν αλέκτορα λαλήσαι, επιβεβαιώθηκα. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε χθες -αφού σας είχα ενημερώσει- ότι όντως συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη που του είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος:

«Σε συνάντηση που είχα την Κυριακή 19/8/18 με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, μου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμπεριληφθώ στο συνδυασμό των Χανίων της Ν.Δ κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Για όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και τις προθέσεις μου θα επανέλθω».

 

Αισχύλος

Κυκλοφορεί η ιδέα στην Περιφέρεια Κρήτης να μπει μια εντοιχισμένη πλάκα στο κτήριο με τα διδακτικά λόγια του Αισχύλου: «Πολλάκις τοι και μωρός ανήρ κατακαίριον είπεν».

Δεν είναι άσχημη ιδέα, εδώ που τα λέμε.

 

Μνηστήρες

«Ο πολυμήχανος κ. Τσίπρας που τα έβαλε με τραπεζίτες, θεσμούς και αγορές φαίνεται, τώρα, πως τρέμει τις συμπληγάδες του ανασχηματισμού πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή. Τελικά, όντως οι μνηστήρες είναι το πρόβλημά του… οι μνηστήρες της καρέκλας» τονίζει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης.

 

Το νερό

Πολλά παράπονα ξανά από διάφορες περιοχές της πόλης για το νερό. Δεν το είχε τακτοποιήσει αυτό η ΔΕΥΑΗ; Γιατί με τούτη την εντύπωση μείναμε. Ότι το είχαν λύσει!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει