Υποθαλάσσιος φωτισμός στην Αγία Πελαγία

293

Επιτυχημένη ήταν η δοκιμαστική λειτουργία υποθαλάσσιου συστήματος φωτισμού στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας.
Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, το οποίο είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη άνοιξη και πέρασε από «σαράντα κύματα» ακόμα και δολιοφθορές, για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Το έργο φωτισμού στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, είναι το πρώτο ανάλογο έργο σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 79.500 €, περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο δίκτυο φωτισμού στις δυο άκρες του κόλπου και σε απόσταση έως 50 μ. από την ακτή, με την τοποθέτηση 30 προβολέων LED σε βάθος από 0,5 έως 1 μ., οι οποίοι και θα φωτίζουν τις νύχτες τα βράχια, δίνοντας ένα αισθητικά πανέμορφο αποτέλεσμα.

Λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν και με την παρουσία ειδικού αρχαιολόγου δύτη, ο οποίος και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Out of the blue Capsis Hotel την δ/νση του οποίου η δημοτική Αρχή και δημόσια θα ήθελε να ευχαριστήσει.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβαση που αναβαθμίζει έναν άκρως ελκυστικό, τουριστικό προορισμό, ολοκληρώθηκε.

Πολλές και σε αυτό το έργο οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τις οποίες με μεθοδικότητα και προσπάθεια καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις επόμενες ημέρες παραδίδουμε σε κατοίκους και επισκέπτες αυτό το εξαιρετικό έργο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική βοήθειά του, την πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργο Πεδιώτη και όλα τα μέλη του συμβουλίου, καθώς επίσης και τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το πολύ καλό αποτέλεσμα που για πολλοστή φορά κατάφεραν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει