Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κρήτη

136

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξεκίνησε στις δύο χθες το μεσημέρι σε χώρο εργοστασίου με ανακυκλώσιμα υλικά στην περιφερειακή οδό της Σητείας.

Στη συνέχεια εγινε   αποκάθαρση, δηλαδή αναμόχλευση των υλικών με ρίψεις νερού ώστε να ελεγχθεί και να κατασβηστεί πλήρως. Στο εργοστάσιο αρχικά επενέβησαν 8 οχήματα της Π.Υ. ενώ αργά χθες το απόγευμα 7 Πυροσβεστικά με 25 πυροσβέστες.

Το εργοστάσιο διαθέτει μεγάλες ποσότητες χαρτιού και άλλα εύφλεκτα υλικά και οι πυροσβέστες κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να ελέγξουν το μέτωπο για να μην επεκταθούν οι φλόγες σε παρακείμενη αποθήκη του εργοστασίου καθώς και σε αλσύλλιο.

Στο μεταξύ η ΠΥ έσβησε άμεσα φωτιά που ξέσπασε στις τρεις χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στο Ηράκλειο με την παρέμβαση 2 οχημάτων και 5 πυροσβεστών. Η φωτιά έκαψε δύο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Τέλος ξέσπασε  φωτιά σε αγροτολιβαδική έκταση στο Σελί Ρεθύμνου η οποία εκδηλώθηκε στις 6 χθες το απόγευμα, όπου για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν από χθες επτά πυροσβεστικά οχήματα με δύναμη 20 πυροσβεστών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει